Ανοδο και (ίσως) διορθώσεις ”βλέπουν” οι ΑΧΕ

Ανοδική πορεία της ελληνικής αγοράς και συνέχιση του επιλεκτικού αγοραστικού ενδιαφέροντος αναμένουν για σήμερα οι χρηματιστηριακές, χωρίς να αποκλείουν την εκδήλωση και κάποιων διορθώσεων.

Ανοδο και (ίσως) διορθώσεις ”βλέπουν” οι ΑΧΕ
Θετικό ξεκίνημα της αγοράς αναμένει για σήμερα η Marfin Hellenic, ενώ εκτιμά ότι κάποιες διορθώσεις είναι πιθανό να εκδηλώνονται κατά την πορεία της αγοράς προς υψηλότερα επίπεδα.

Η χρηματιστηριακή πιστεύει πως το επενδυτικό ενδιαφέρον θα εστιαστεί στη μετοχή της Vodafone Panafon, ως αποτέλεσμα και της δήλωσης από πλευράς της Intracom περί εν εξελίξει συνομιλιών με τη μητρική Vodafone. Η δήλωση αυτή, αναφέρεται, έχει υποσκελίσει την αποτίμηση της Vodafone Panafon, η οποία (από τις λίγες περιπτώσεις στο Χ.Α.) είναι ελκυστικότερη από αυτή των ευρωπαϊκών εταιριών.

Σχολιάζοντας τις μειώσεις επιτοκίων από τις Eurobank, Εμπορική και Πειραιώς, η Marfin Hellenic αναφέρει πως κατά την εκτίμησή της οι επιπτώσεις από τις μειώσεις επιτοκίων θα είναι μικρές στα περιθώρια των τραπεζών, καθώς οι περισσότερες από αυτές περιορίστηκαν σε συγκεκριμένες κατηγορίες σταθερών στεγαστικών δανείων.

Συνέχιση του επιλεκτικού αγοραστικού ενδιαφέροντος περιμένει άλλωστε για σήμερα και η Εθνική ΑΧΕ, σύμφωνα με το πρωινό report της.

Εξάλλου η Fortius Finance σε τεχνική ανάλυσή της για τον δείκτη FTSE 20 αναφέρει ότι η διατήρησή του πάνω από το όριο των 938 μονάδων μας προϊδεάζει ευχάριστα για τη μετέπειτα πορεία του δείκτη, καθώς το επόμενο σημαντικό σημείο αντίστασης προσδιορίζεται στις 1.030 μονάδες.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v