ΧΑ: Όλα πρίμα...

Υψηλότερα των 15 ευρώ η ΔΕΗ, κινητικότητα στην ΕΘΝΕΧ, υψηλότερα οι εκδόσεις με κέρδη Εθνική– Alpha εγκλωβίζοντας και τους τελευταίους ”υποτιμητές”. Μεμονωμένες και ελάχιστες οι μέχρι στιγμής παρενέργειες από την αυστηρότερη εφαρμογή του Τ+3. Ζητούμενο εύρος οι 1.910– 1.935 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεταξύ 1.910– 1.935 διαμορφώνεται το εύρος διακύμανσης. Με ικανοποιητικές συναλλαγές περίπου 42 εκατ. ευρώ την πρώτη ώρα, τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται κατά 2,12% (3.225 μονάδες), κυλά χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις η συνεδρίαση.

Με τη μετοχή της Εθνικής να κερδίζει περίπου 2,5%, να ακολουθούν οι Alpha, Εμπορική, Πειραιώς και Eurobank, δίνεται και πάλι ο τόνος από τον κλάδο ”ατμομηχανή”, εδραιώνοντας περαιτέρω το καλό κλίμα και την ψυχολογία.

Η μετοχή της ΔΕΗ- όπως αναμένονταν - υπερέβη τα 15 ευρώ, ο ΟΤΕ κυμαίνεται στα περίπου 10,6– 10,7 ευρώ, ενώ η Eurobank ”προσπαθεί” να ξεπεράσει τα 13 ευρώ.

Είναι κατά συνέπεια απόλυτα δικαιολογημένη η ευφορία που επικρατεί και σε αρκετούς άλλους κλάδους, σε πληθώρα μετοχών. Οι μέχρι στιγμής επιπτώσεις από την οδηγία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την αυστηρή εφαρμογή του Τ+3 είναι απειροελάχιστες και μεμονωμένες.

Ενδιαφέρον και σήμερα παρουσιάζει ο κλάδος των εταιριών εκδόσεων (χώρος- σηματωρός κατά την εκτίμησή μας εδώ και πολύ καιρό), με τους ΔΟΛ, Τεγόπουλο να ενισχύονται σημαντικά.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και αρκετές ακόμη επιμέρους κινήσεις, όπως για παράδειγμα η υπέρβαση των 2 ευρώ για τη μετοχή της Μηχανικής, των 14 ευρώ για τον Γερμανό, η άμβλυνση των πιέσεων και εντυπώσεων για την Intracom, οι αυξημένες συναλλαγές του Ιατρικού Αθηνών, οι εξελίξεις από το μέτωπο της ΕΘΝΕΧ, η καθυστερημένη αντίδραση της Αγροτικής Ασφαλιστικής, της Ηλέκτρα και άλλων.

Η μόνη ένσταση που θα μπορούσε να διατυπωθεί από τους επιφυλακτικούς της αγοράς, αφορά στη δημιουργία ενός μικρού ”κενού” μεταξύ 1.896 – 1.910 μονάδων, επιμέρους όμως λεπτομέρεια που δεν αλλάζει την τάση σε αυτή τη φάση.

ΣΗΜ. Όπως φάνηκε με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Alpha ορισμένοι επιμένουν και να δανείζονται και να πωλούν ανοιχτά. Οι short προσπάθειες δεν έχουν εκλείψει, αν και με την αντίδραση της μετοχής της Alpha από την αρχή της συνεδρίασης, είναι προφανές ποια πλευρά (αύτη των υποτιμητών) γράφει μέχρι στιγμής ζημιές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v