Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Τα πορίσματα της έκθεσης που διεξήγαγε η Icap για τη βιομηχανία, η χθεσινή ανοδική πορεία της Σοφοκλέους και οι αποδόσεις των μετοχών, οι αλλαγές που θα επέλθουν στην αγορά από την απελευθέρωση των δανείων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής
Τα πορίσματα της έκθεσης που διεξήγαγε η Icap για τη βιομηχανία, η χθεσινή ανοδική πορεία της Σοφοκλέους και οι αποδόσεις των μετοχών, οι αλλαγές που θα επέλθουν στην αγορά από την απελευθέρωση των δανείων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Οικονομία: Την αναθέρμανση του κλίματος στην οικονομία επιχειρεί η κυβέρνηση με συνδυασμό μέτρων και πρωτοβουλιών, στοχεύοντας τόσο σε ενίσχυση της κατανάλωσης όσο και των επενδύσεων, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

ICAP: Αύξηση 20% σημείωσαν τα κέρδη της βιομηχανίας όπως αναφέρει η Ημερησία, η οποία προσθέτει ότι οι βιομήχανοι προβλέπουν βελτίωση του οικονομικού κλίματος και αύξηση των πωλήσεων κατά 9,6%, ενώ επικαλούμενη έρευνα της Icap σημειώνει πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πάνε καλά.

Το Κέρδος προσθέτει πως η προσδοκία της έρευνας βασίζεται στις προθέσεις μικρών και μεσαίων μονάδων, γιατί οι μεγάλες προβλέπουν μείωση επενδύσεων. Η Εξπρές σημειώνει πως η μεγαλύτερη επίπτωση από τις αρνητικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια του 2002 παρατηρείται στις νέες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου, ενώ συμπληρώνει πως επιβραδύνθηκε και ο ρυθμός ανόδου των πωλήσεων.

Σοφοκλέους: Στις 1.928 μονάδες έφτασε ο Γενικός Δείκτης με μοχλό τις τράπεζες όπως αναφέρει η Ημερησία, ενώ σύμφωνα με το Κέρδος η Σοφοκλέους η οποία χαρακτηρίζεται ως αυτοκινούμενη, στοχεύει υψηλότερα. Σύμφωνα με την Εξπρές η τρέχουσα αποτίμηση 183 τίτλων είναι έως και 201% υψηλότερα από τη μέση αποτίμηση Δεκεμβρίου 2002. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και πάλι η Σοφοκλέους όπως τονίζει η Ναυτεμπορική.

Στη ”χρυσή δεκάδα” της Σοφοκλέους αναφέρεται ο Μέτοχος, που επισημαίνει ότι το ενδιαφέρον των ”μεγάλων και ισχυρών” χρηματιστηριακών εστιάζει σε μόλις 10 μεγάλες εταιρίες.

Παράγωγα: Τα παράγωγα στη συνείδηση του επενδυτή έχουν σε μεγάλο βαθμό συνδεθεί με την υποτιμητική κερδοσκοπία αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος, συμπληρώνοντας πως μπορεί κάποιος να περιορίσει τον επενδυτικό κίνδυνο στο ΧΠΑ αξιοποιώντας τα ”δικαιώματα προαίρεσης”.

Συνταξιοδοτικό: Αγνοήστε τις αντιδράσεις και προχωρήστε σε μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, λέει στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Βιμ Ντούιζενμπεργκ σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Επιτόκια: Πιθανή και νέα μείωση επιτοκίων από τη FED εκτιμά η Εξπρές ότι θα υπάρξει, με το ευρώ και το δολάριο να παραμένουν σε χαμηλή κλίμακα διακύμανσης.

Personal Finance: Μια ευρεία γκάμα επενδυτικών προϊόντων προωθούνται σο επενδυτικό κοινό μέσω του private banking της Τράπεζας Κύπρου, τονίζει ο κ. Λούης Σιαμτάνης, διευθυντής της Private Banking της Τράπεζας Κύπρου σε συνέντευξή του στον Μέτοχο.

Καταναλωτικά και προσωπικά δάνεια: Χωρίς πλαφόν από την Παρασκευή 20 Ιουνίου τα δάνεια υπενθυμίζει η Ημερησία, ενώ η Εξπρές επισημαίνει πως αναμένονται ”μπόνους” στους καλούς πελάτες. Το Βήμα επισημαίνει τις αλλαγές που επέρχονται στην αγορά από την απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης.

”Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος”: Για αποκαλύψεις στη Βουλή από τους δύο αρμόδιους εισαγγελείς για το πώς ”ξεπλένουν το βρώμικο χρήμα” κάνει λόγο το Βήμα, σύμφωνα με το οποίο οι λαθρέμποροι, μαστροποί και έμποροι ναρκωτικών παρακολούθησαν τη φθίνουσα πορεία του ΧΑ και πήραν τα μέτρα τους: δεν ξέπλυναν με μετοχές το ”βρώμικο χρήμα”, αλλά προτίμησαν μεταξύ άλλων επενδύσεις σε ακίνητα

Δημόσια Έργα: Για βελτιωτικές κινήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ στον μαθηματικό τύπο κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία οι διαγωνιζόμενοι θα καλούνται να αιτιολογούν τις μεγάλες εκπτώσεις, όπως είχε ζητήσει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μεταλλεία Χαλκιδικής: Βρέθηκε λύση για τα μεταλλεία σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως εντός των ημερών θα υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας με τις επιχειρήσεις. Το Βήμα κάνει λόγο για εθελούσια έξοδο από τα Μεταλλεία αλλά και για την εξεύρεση ξένου επενδυτή.

Μισθολόγιο: Επισπεύδεται η συμφωνία για το μισθολόγιο, όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η Ναυτεμπορική. Σύμφωνα με το Βήμα έχουν δημιουργηθεί νέα βήματα προσέγγισης στο ενιαίο μισθολόγιο, ενώ προσθέτει πως υπάρχουν επιφυλάξεις από την ΑΔΕΔΥ για την τμηματική ενσωμάτωση του επιδόματος απόδοσης.

Φόροι: Έσοδα που θα ξεπερνούν ετησίως τα 300 εκατ. ευρώ προσδοκά ο υπουργός οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης από τη συμφωνία για τη φορολογία των καταθέσεων που έχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό, σημειώνει το Βήμα.

Εκπτώσεις: Μια εβδομάδα αργότερα, ελέω… πληθωρισμού θα αρχίσουν οι τακτικές θερινές εκπτώσεις των εμπορικών καταστημάτων, και συγκεκριμένα από τις 7 Ιουλίου, μας ενημερώνει η Ναυτεμπορική.

Επενδυτικές: Για νέα σενάρια περί συγχωνεύσεων στις επενδυτικές κάνει λόγο το Κέρδος.

Πληροφορική: Προκηρύσσονται έργα πληροφορικής ύψους 85 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει το Κέρδος.

ΕΧΑΕ: Ενδιαφέρον για το 12% της ΕΧΑΕ εκδηλώνουν ξένα funds σύμφωνα με την εφημερίδα Μέτοχος.

Goody’s: Πρώτη έρχεται η Goody’s στα επώνυμα σήματα εστίασης, με μερίδιο 17,6% όπως αναφέρει το Χρηματιστήριο.

Λυμπέρης: Αυξημένες πωλήσεις (λόγω νέων εκδόσεων) και διαφημιστικά έσοδα, αλλά μειωμένα κέρδη (κυρίως λόγω μετεγκατάστασης) θα χαρακτηρίσουν την εφετινή χρονιά για τη Λυμπέρης, αναφέρει η Εξπρές.

ΕΛΤΑ: Το μέλλον των ΕΛΤΑ σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος των Ταχυδρομείων σε συνέντευξή του στο Κέρδος.

Lafarge: Σε αναζήτηση ρευστότητας για τη μείωση των χρεών βρίσκεται η Lafarge σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v