Στα χνάρια των διεθνών αγορών το ΧΑ

Η διάθεση συσσώρευσης που διακατέχει τις ευρωαγορές κυριαρχεί και στη Σοφοκλέους, με τον τραπεζικό κλάδο, ωστόσο, να συνεχίζει την ανοδική του πορεία, ενώ μόλις πέντε μετοχές καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες του 5%. Η παρούσα ”συσσώρευση” μπορεί στην ερχόμενη εβδομάδα να οδηγήσει την αγορά σε επίπεδα υψηλότερα των 2.000 μονάδων.

Πλήρης αφομοίωση της μέχρι στιγμής διεθνούς τάσης στην αγορά, καθώς το σύνολο των ευρωαγορών - μαζί και η Σοφοκλέους – επιχειρεί να βρει βάση ή αν θέλετε να δημιουργήσει μια νέα.

Η ανοδική κίνηση του τραπεζικού κλάδου συνεχίζεται με Εθνική και Εμπορική να καταγράφουν εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως του 2,2% και 5,6% αντίστοιχα.

Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην τάση συσσώρευσης στην ευρύτερη αγορά, όπου είναι προφανής η απροθυμία κυρίως των περιφερειακών επενδυτικών σχημάτων να αποκομίσουν κέρδη.

Από αμιγώς τεχνικής σκοπιάς, είναι πολύ πιθανόν εάν ο Δείκτης συνεχίσει την κίνησή του μέσα στο εύρος συσσώρευσης 1.920 – 1.950 μονάδων, να δούμε από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας μια σχετικά εύκολη διάσπαση της περιοχής των 2.000 μονάδων.

Εξάλλου ο τζίρος των 90 εκατ. ευρώ (9,2 εκατ. ευρώ σε πακέτα) καταδεικνύει πλήρως τη διάθεση ενίσχυσης θέσεων αφού φαινόμενα δυνητικής προσφοράς δεν υπάρχουν, ενδεικτικό ότι η μετοχή της Alpha Bank η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο του short interest κινείται και αυτή ανοδικά.

Από την άλλη, στο εύρος της αγοράς υπάρχουν 21 μετοχές με κέρδη μεγαλύτερα του 5%, ενώ μόλις 5 μετοχές καταγράφουν απώλειες με αντίστοιχο ποσοστό.

Τέλος, η προεξόφληση της επίτευξης των 2.000 μονάδων σε επίπεδο δείκτη στην υποκείμενη αγορά, τιμολογείται και στην αγορά παραγώγων, όπου λόγω και του ότι πλησιάζει η επικείμενη λήξη σε πέντε συνεδριάσεις, ουδείς φαίνεται διατεθειμένος να τιμολογήσει υποχώρηση με συνέπεια το discount να μην μπορεί να διατηρηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v