Στο ”τιμόνι” υψηλή και Folli Follie, λένε οι ΑΧΕ

Τη συνέχιση του θετικού κλίματος και της δυναμικής της αγοράς επισημαίνουν οι ΑΧΕ, τονίζοντας ωστόσο ότι η πιθανότητα μιας κάποιας διόρθωσης είναι σήμερα αυξημένη.

Στο ”τιμόνι” υψηλή και Folli Follie, λένε οι ΑΧΕ
Περιοριστικά για το περιθώριο υποχώρησης της υψηλής κεφαλαιοποίησης εξακολουθεί να επιδρά η δύναμη που εμφανίζουν οι ξένες αγορές, αναφέρει στο πρωινό report της η Marfin Hellenic. Πιέσεις αναμένεται εξάλλου να δεχθούν η μικρή και η μεσαία κεφαλαιοποίηση λόγω και των συστάσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για γρήγορη διεκπεραίωση των συναλλαγών.

Σύμφωνα πάντα με τη Marfin Hellenic, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της Folli Follie, καθώς τα θετικά νέα από το μέτωπο του SARS αναπτερώνουν το επενδυτικό ηθικό αναφορικά με τον κλάδο των αγαθών πολυτελείας και τη Folli Follie.

Επίσης για τη Folli Follie, η Εθνική ΑΧΕ διατηρεί τη σύσταση ”αγορά”, με τιμή-στόχο τα 14,30 ευρώ, σε ανάλυσή της (2/6/2003), όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως παραμένει αισιόδοξη για την πορεία της εταιρίας στο σύνολο τoυ 2003 προβλέποντας ρυθμό ανάπτυξης 23,3% στις πωλήσεις και 32,5% στα κέρδη προ φόρων.

Για ”μικτή” συνεδρίαση κάνει λόγο στο πρωινό report της η EFG Eurobank Securities, εκτιμώντας ότι αν και η δυναμική και η θετική ψυχολογία εξακολουθούν να δίνουν το ”παρών”, η πιθανότητα μιας διόρθωσης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών αυξάνει.

Αναφορικά με την αγορά ιδίων μετοχών που ανακοίνωσε η Γενική Τράπεζα και δεδομένης της ”σφικτής” κεφαλαιακής θέσης της τράπεζας, η κίνηση αυτή, αναφέρει η EFG Securities, είναι πιθανό να πυροδοτήσει περαιτέρω σενάρια συγχωνεύσεων, τα οποία αποτέλεσαν και την αιτία του πρόσφατου ράλι της μετοχής.

Η ίδια χρηματιστηριακή αναφέρεται και στη συμφωνία ύψους 65 εκατ. ευρώ της Μπάμπης Βωβός για κατασκευή κτιρίου κοντά στο Ολυμπιακό Κέντρο του Φαλήρου. Αν και τα νέα είναι θετικά, τονίζεται, δεν προκαλούν έκπληξη. Τα παρόντα επίπεδα αποτίμησης πιστεύεται ότι αποτυπώνουν σχεδόν πλήρως τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρίας, αφήνοντας χώρο για περαιτέρω άνοδο.

*Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v