Στη...”συντήρηση” ο Δείκτης

Με την απαραίτητη διόρθωση στο πρώτο ημίωρο επιβεβαιώθηκε η ανθεκτικότητα των 1.920 μονάδων και η αποφασιστικότητα των αγοραστών. Σημαντικά τα κέρδη και σήμερα για τη μετοχή της Εμπορικής, υπεραξίες από το σύνολο των θυγατρικών του ομίλου της Εθνικής, λελογισμένες κινήσεις στη χαμηλή κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά από ένα χαλαρό ημίωρο, οπότε ο Δείκτης υποχώρησε προς τις 1.907 μονάδες, ξεκίνησε σταδιακά η αντίδρασή του με αιχμή συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές.

Να σημειωθεί πως στη διάρκεια της διόρθωσης, οι συναλλαγές έφτασαν στα περίπου 32 εκατ. ευρώ, με ισχυρούς αγοραστές να εμφανίζονται αρχικά στην Εμπορική και εν συνεχεία σε ΟΤΕ και Εθνική. Ο Δείκτης αντέδρασε προς τις 1.935 μονάδες, διαμορφώνοντας για την επόμενη ώρα ένα ικανοποιητικό εύρος διακύμανσης.

Το θετικό είναι πως η αγορά γρήγορα επανήλθε υψηλότερα των 1.920 μονάδων, περιοχή που θεωρείται βέβαιο ότι θα ”προστατευθεί” και στη συνέχεια.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Εμπορικής (με νέα κέρδη 5,5%), η οποία πλέον να προσεγγίζει τη ”χαμηλή” τιμή του εύρους αγοράς ιδίων μετοχών. (Σχετική παρατήρηση για τη στόχευση της Τράπεζας είχε γίνει χθες από το euro2day.gr)

Ανοδικά συνεχίζει και η Εθνική Ακινήτων, με τη μετοχή στα 3,5 ευρώ δηλαδή περίπου στα μισά της τιμής ”στήριξης”, που είχε επιχειρήσει παλαιότερα ο όμιλος της Εθνικής. Με κέρδη η Εθνική Ασφαλιστική, ”παίζει” με τα 15 ευρώ η Εθνική και η μετοχή σηματωρός των ημερών (ΔΟΛ) ”κλειδώνει” με χαρακτηριστική ευκολία.

Σημαντικά τα κέρδη και οι συναλλαγές για μετοχές όπως οι: Ευκλείδης (11%), Imaco (7,5%), Τεγόπουλος, Q & R, Logismos, Λιβάνης, Λυμπέρης, PC Systems, Βογιατζόγλου και αρκετές ακόμη.

Για την επόμενη ώρα, θα επιμείνουμε στη διασφάλιση των 1.920 μονάδων, την ισορροπία μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών και την απορρόφηση της όποιας προσφοράς εκδηλωθεί σε επίπεδα χαμηλότερα των 1.928 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v