Από τράπεζες η τάση σήμερα, λένε οι ΑΧΕ

Οι τράπεζες αναμένεται να δώσουν σήμερα την τάση στο Χ.Α., καθώς η αναβάθμιση της Εθνικής από τη Moody’s και η λήξη του ομολογιακού της τράπεζας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Για μικτή συνεδρίαση με περιορισμένες ρευστοποιήσεις κάνουν λόγο οι ΑΧΕ.

Από τράπεζες η τάση σήμερα, λένε οι ΑΧΕ
Παρά τα σημαντικά κέρδη για τις περισσότερες μετοχές, η Marfin Hellenic εκτιμά ότι η πιθανότητα καθοδικής κίνησης είναι αρκετά περιορισμένη, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ισχύος των διεθνών αγορών.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρεθεί ο τραπεζικός κλάδος. Παρά το ότι η πιθανότητα για αποκόμιση κερδών στα τρέχοντα επίπεδα δεν θα πρέπει να αποκλείεται, η συνεχής ροή ειδήσεων που αφορούν σενάρια συγχωνεύσεων μεταξύ μικρότερων τραπεζών είναι πιθανό να διατηρήσουν το ενδιαφέρον έντονο για τον κλάδο.

Μικτή αναμένεουν τη σημερινή συνεδρίαση οι αναλυτές της EFG Eurobank Securities, εκτιμώντας παράλληλα ότι το Χ.Α. θα προσπαθήσει να αφομοιώσει τα τρέχοντα επίπεδα. Λόγω του ότι τα εγχώρια νέα σπανίζουν, η επιρροή από το εξωτερικό θα είναι αυξημένη.

Καθοριστική για τη σημερινή συνεδρίαση εκτιμά στο πρωινό της report η Fortius Finance τη συμπεριφορά της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας (λόγω της αναβάθμισης από τη Moody’s και της λήξης του ομολογιακού), αλλά και του τραπεζικού τομέα γενικότερα.

Αυξημένη πιστεύει η Ωμέγα Χρηματιστηριακή πως θα είναι η μεταβλητότητα των τιμών κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς να εξαρτάται από την πορεία των διεθνών αγορών.



* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v