Το Εκτελεστικό... βοηθά τη Σοφοκλέους!

Την ”κορυφή” των 1.970 μονάδων ανιχνεύει ο Δείκτης, με αιχμή Εθνική και ΟΤΕ. Εμφανή τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας μεταφοράς κεφαλαίων – ενδιαφέροντος προς μετοχές, που έχουν υστερήσει. Κερδίζουν σταδιακά έδαφος μετοχές του Mid Cap 40.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Και οι πολιτικές εξελίξεις στο παιχνίδι. Αναμφίβολα η κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποκεφαλισμό δυο στελεχών της, μια μόλις μέρα μετά την περιώνυμη συζήτηση για το Χρηματιστήριο στη Βουλή, μπορεί να επιδράσει... εξυγιαντικά.

Προσχηματικά έστω, για όσους ψάχνουν αφορμή. Χρηματιστηριακά, η αγορά επιμένει να κινείται στο εύρος 1.945 – 1.970 μονάδων, καθώς ”γύρισε” σε θετικό έδαφος μετά τις 11.30’.

Με αιχμή την Εθνική και εν συνεχεία τον ΟΤΕ και, με τη συνδρομή συνολικού τζίρου περίπου 45 εκατ. ευρώ (11.50’), μπορούμε να πούμε ότι κινούμαστε εντός παιδιάς.

Η θετική πορεία της Εθνικής, οι προσεκτικές τοποθετήσεις κυρίως ξένων παικτών στη μετοχή του ΟΤΕ, καθιστούν για μια ακόμη συνεδρίαση ευχερέστερο το ενδοσυνεδριακό παιχνίδι.

Στην κορυφή η μετοχή της Εθνικής Ακινήτων, με αυξημένες συναλλαγές και απόδοση η ΑΕΓΕΚ από τον κατασκευαστικό κλάδο με την Διεκάτ, συνεχίζει προς τα 4,5 ευρώ ο ΔΟΛ, αντιδρούν οι Elmec, Μυτιληναίος, Ιμάκο, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΕΧΑΕ, Hi tech, Ιατρικό, Kleemann, AS Company κ.α.

Για την επόμενη ώρα θα επιμείνουμε στην ικανοποιητική μέχρι στιγμής τεχνικότητα της αγοράς, που καλύπτεται επαρκώς από το εύρος 1.945 – 1.970 μονάδων, μέχρι τις περίπου 13.30’ οπότε και θα διαφανεί η τάση στις ευρωπαϊκές αγορές και τη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v