Θετικό κλίμα και ”στάση για ανάσα” εκτιμούν οι ΑΧΕ

Ελαφρά θετική εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα είναι η σημερινή συνεδρίαση, χωρίς να αποκλείουν όμως την εμφάνιση τάσεων συσσώρευσης. Για επόμενο σημείο αντίστασης στις 2.000 μονάδες κάνει λόγο η Marfin Hellenic, ενώ ”στάση για ανάσα” βλέπει η EFG Securities.

Θετικό κλίμα και ”στάση για ανάσα” εκτιμούν οι ΑΧΕ
”Στάση για μια ανάσα” εκτιμά η EFG Eurobank Securities ότι θα κάνει σήμερα το Χ.Α., αντλώντας ”έμπνευση” από τις αγορές του εξωτερικού.

Σύμφωνα επίσης με την EFG Securities, η οποία επικαλείται δημοσιεύματα του Τύπου, η κυβέρνηση θα επιδιώξει την πώληση του 35% της ΔΕΠΑ μέσα στο καλοκαίρι.

Αντίθετα, θετική εκτιμά η Marfin Hellenic ότι θα συνεχίσει να είναι η Σοφοκλέους με ”νέο αγοραστικό ενδιαφέρον να απορροφά πιθανές πιέσεις λόγω αποκομιδής κερδών”. Ως επόμενο σημείο αντίστασης του δείκτη, η χρηματιστηριακή εκτιμά τις 2.000 μονάδες.

Στη μετοχή του Τιτάνα εντοπίζει επενδυτικό ενδιαφέρον η Marfin Hellenic καθώς, όπως αναφέρεται, η μετοχή έχει σημειώσει απόδοση χαμηλότερη της αγοράς κατά 11,6% από την αρχή του μήνα, ενώ διαπραγματεύεται σε ελκυστικά επίπεδα, 10,8 φορές τα αναμενόμενα κέρδη του 2003, δηλαδή με discount 33% έναντι της αγοράς.

Αυξημένη προσοχή ώστε να μη βρεθούμε -σε μια ενδεχόμενη διόρθωση- ”με περισσότερα χαρτιά από όσα αντέχει η τσέπη μας”, συνιστά η Fortius Finance σε ξεχωριστή τεχνική ανάλυσή για τον FTSE 20, επικαλούμενη τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα τρέχοντα επίπεδα του δείκτη.

Σύμφωνα εξάλλου με το πρωινό report της Fortius Finance, η καταψήφιση της αντιπολιτευτικής πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναφορικά με το Χ.Α., το premium στα συμβόλαια της υψηλής και η αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας πάνω από το 200 εκατ. ευρώ δημιουργούν τις προοπτικές για νέα άνοδο του Χ.Α., υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει αρνητική επιρροή από τις ξένες αγορές.

Το επενδυτικό συναίσθημα δείχνει θετικό, κάτι που μπορεί να σημαίνει την απορρρόφηση της όποιας τάσης αποκόμισης κερδών, καθώς, όπως επισημαίνει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, οι αγοραστές θα συνεχίσουν να συμμετέχουν.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v