Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

Η χθεσινή άνοδος της Σοφοκλέους με τους τίτλους που πρωταγωνίστησαν, η συζήτηση στη Βουλή για το Χ.Α., το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Χαλκιδικής, αλλά και ο τραπεζικός όπως και ο ακτοπλοϊκός κλάδος είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης
Η χθεσινή άνοδος της Σοφοκλέους με τους τίτλους που πρωταγωνίστησαν, η συζήτηση στη Βουλή για το Χ.Α., το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Χαλκιδικής, αλλά και ο τραπεζικός όπως και ο ακτοπλοϊκός κλάδος είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Σύνοδος Κορυφής: Πυρετωδώς ετοιμάζεται η ελληνική κυβέρνηση για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Χαλκιδικής, ενώ παράλληλα όπως τονίζει το Βήμα ανησυχεί για μήπως οι αναρχικοί προκαλέσουν ταραχές.

Βουλή: Με 143 ψήφους κατά, 132 υπέρ και 25 απόντες απορρίφθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από τη Βουλή η πρόταση της Ν.Δ. περί σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το ΧΑ, σημειώνει η Ναυτεμπορική, ενώ όπως αναφέρει σχετικά το Κέρδος ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε χθες ότι η κυβέρνηση καλύπτει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αντιστρόφως. Η Εξπρές κάνει λόγο για προβληματισμό από το πόρισμα.

Σοφοκλέους: Στον ρυθμό των ξένων αγορών κινείται η Σοφοκλέους, σύμφωνα με το Βήμα, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως η πλειονότητα των χρηματιστών θεωρεί ότι η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να ”αντιγράφει” τις ξένες αγορές οι οποίες κινούνται τις τελευταίες εβδομάδες έντονα ανοδικά.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, αν και ο Γενικός Δείκτης δείχνει τις διαθέσεις του και τις αντοχές έχοντας φτάσει χωρίς ανάσα σε μικρή απόσταση από τις 2.000 μονάδες η μεγάλη μάζα των ιδιωτών επενδυτών παραμένει επιφυλακτική και απούσα από την κούρσα της αγοράς. Η Καθημερινή από την άλλη κάνει λόγο για προσδοκίες και σκιές στο ΧΑ, καθώς όπως τονίζει η Σοφοκλέους κινείται ανοδικά εν μέσω φημών για πιθανές και απίθανες συνεργασίες εταιριών, συμπληρώνοντας πως πρωταγωνίστησαν μετοχές του FTSE – 20 και κυρίως του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πρόστιμα 61,5 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα τελευταία 6 χρόνια για παιχνίδια στο ΧΑ, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Ναυτιλιακές: Κατά 2,7% λιγότερες είναι οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες το 2003 σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, γεγονός το οποίο θεωρείται ενθαρρυντικό για την ποιότητα της ναυτιλίας επισημαίνει η Ναυτεμπορική. Η Ημερησία σημειώνει πως σύμφωνα με έρευνα της Petrofin Research 729 ναυτιλιακές έχουν έδρα την Ελλάδα οι 25 εκ των οποίων διαχειρίζονται στόλους άνω των 25 πλοίων.

Τράπεζες: Με την τιμή της μετοχής της Εμπορικής να σημειώνει ράλι ανόδου κατά 23,1% σε μια εβδομάδα, ο τραπεζικός κλάδος που κινήθηκε ανοδικά χθες, αντικατοπτρίζει σύμφωνα με το Κέρδος, νέα σχέδια για συγχωνεύσεις και νέες στρατηγικές συμφωνίες.

Λιανεμπόριο: ”Φθηνότερες” λύσεις αναζητεί το εγχώριο λιανεμπόριο, τόσο σε ό,τι αφορά το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων όσο και στην προσφορά του μίγματος προϊόντων προς τον τελικό καταναλωτή αναφέρει η Εξπρές.

Ασφαλιστικές: Στο κόκκινο βρίσκεται ο κλάδος της αστικής ευθύνης αυτοκινήτου στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δείχνουν ότι πάνω από τις μισές εταιρίες που δραστηριοποιούνται κρατούν μειωμένα αποθέματα σε σχέση με τις εκκρεμείς ζημιές τους, τονίζει η Καθημερινή.

Παραγωγή Ρεύματος: Το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η αγορά ηλεκτρισμού επιχειρεί να αντιμετωπίσει σύμφωνα με την Εξπρές το Υπουργείο Ανάπτυξης με τροπολογία που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Μερική Απασχόληση: Θεσμοθετείται η μερική απασχόληση στο δημόσιο, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, ενώ σχετικά το Κέρδος συμπληρώνει πως αφορά στην πρόσληψη 20.000 – 30.000 ανέργων. Η Οικονομική Ελευθεροτυπία αναφέρει σχετικά πως πρόκειται για 20ωρη απασχόληση για 4 ώρες ημερησίως στο Δημόσιο σε τομείς κοινωνικής, οδικής φροντίδας κ.α.

ΔΕΠΑ: Για ”σφήνα” Ισπανών για την αγορά του 35% της ΔΕΠΑ κάνει λόγο η Ημερησία.

ΟΤΕ: Ανανεώνεται το ομολογιακό δάνειο του ΟΤΕ, επισημαίνει μεταξύ άλλων το Βήμα, ενώ το Κέρδος σημειώνει πως ο ΟΤΕ απομείωσε την αξία της Romtelecom.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Δεν αποκλείει συμμαχίες το Ταχ. Ταμιευτήριο σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως προτεραιότητα του Ταμιευτηρίου είναι η είσοδος στη Σοφοκλέους.

Chipita: Στην εξαγορά της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Καΐρου εταιρίας International Food Company ”Hostess” προχώρησε η Edita Food Industries, στην οποία η Chipita συμμετέχει κατά 25% αναφέρει το Κέρδος.

Δάριγκ: Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της Δάριγκ και προσωρινή διαταγή απαγόρευσης μεταβολής της περιουσιακής της κατάστασης, κατέθεσε στο αρμόδιο δικαστήριο ένας από τους βασικούς προμηθευτές πρώτων υλών της εισηγμένης, αναφέρει η Εξπρές.

Airbus: Παραγγελία – μαμούθ εξασφάλισε η ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών Airbus, από την αεροπορική Emirates, όπως αναφέρει το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v