ΧΑ: Εμφαση στην κατοχύρωση κερδών

Βαθύτερη από την πρώτη, η δεύτερη ενδοσυνεδριακή διόρθωση, που, όμως, πραγματοποιείται με λίγες συναλλαγές, καθώς οι περισσότεροι από τους κερδισμένους επιχειρούν... καταγραφή πεπραγμένων και εγγραφή κερδών. Σημαντικό σημείο στήριξης, στην τρέχουσα φάση, παραμένουν οι 1.925 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεγαλύτερης έκτασης η δεύτερη, πλην όμως καθ’ όλα αναμενόμενη, ενδοσυνεδριακή διόρθωση. Βέβαια, η υποχώρηση του Δείκτη χαμηλότερα των 1.937 μονάδων, δημιουργεί κάποιες μικροεπιφυλάξεις, κυρίως σε όσους έχουν τοποθετηθεί ”ανοιχτά”.

Στη διάρκεια της διόρθωσης καταγράφηκαν τα εξής χρήσιμα στοιχεία. Οι πωλητές σε μετοχές εταιριών οι οποίες έχουν αποκομίσει σημαντικά κέρδη είναι κατά κάποια μορφή επιθετικοί.

Προφανώς, έχουν σημαντικά κέρδη και ρευστοποιούν στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Συνολικότερα όμως οι συναλλαγές (74 εκατ. ευρώ) είναι συγκριτικά οι λιγότερες των τελευταίων τεσσάρων – πέντε συνεδριάσεων και μάλιστα στην πρώτη ουσιαστικά μικροδιορθωτική κίνηση της αγοράς.

Παρατηρείται επίσης πως λίγο πριν το κλείσιμο του μήνα (και του εξαμήνου) επιχειρείται σταδιακά η κατοχύρωση θέσεων και υπεραξίων.

Σημαντικά τα κέρδη της Εθνικής για παράδειγμα από την Εθνική Ακινήτων και Εθνική Ασφαλιστική τα οποία και σπεύδει να εγγράψει.

Ανάλογες περιπτώσεις σημειώνονται και σε μετοχές του ομίλου της Βιοχάλκο, της Alpha (Αστικά Ακίνητα), Εμπορικής (Φοίνιξ), Πειραιώς (Ηλέκτρα, ΕΤΒΑ).

Στη συνέχεια, θα πρέπει ο Δείκτης να παραμείνει υψηλότερα των 1.925 μονάδων, περιοχής όπου αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία, και ει δυνατόν προς το κλείσιμο να προσεγγιστούν οι 1.945 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v