Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kappa Securities: Οι top επιλογές μετοχών

Τις πέντε κορυφαίες επιλογές μετοχών, αλλά και τις εκτιμήσεις για την αγορά, περιλαμβάνει τελευταίο report της Kappa Χρηματιστηριακής. Ποιοι παράγοντες στηρίζουν τη Σοφοκλέους, ποια τα κριτήρια επιλογής εταιριών και ποια τα πιθανά σημεία ”κινδύνου”.

Kappa Securities: Οι top επιλογές μετοχών
Με τίτλο ”Το κρίσιμο σημείο” κυκλοφόρησε από την Kappa Χρηματιστηριακή σχετικό report με τις κορυφαίες επιλογές (top picks) του τμήματος ανάλυσης της.

Βασικά σημεία εστίασης του τμήματος ανάλυσης της Kappa για την πορεία της αγοράς αποτελούν οι ελκυστικές αποτιμήσεις των εταιριών, τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα των τραπεζών στο πρώτο τρίμηνο του έτους, η επανεπένδυση των μερισμάτων, η συμμετοχή των κρατικών συνταξιοδοτικών ταμείων στην αγορά, το deal ΕΛ.ΠΕ.- Petrola, η μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τέλος η αντίστροφη μέτρηση προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναφορικά με την επενδυτική στρατηγική, οι αναλυτές της Kappa Χρηματιστηριακής προτείνουν overweight σε μετοχές που δεν επηρεάζονται από τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ σε σχέση με το δολάριο, με ισχυρές ταμειακές ροές, μονοπωλιακή δύναμη στις αγορές που δραστηριοποιούνται και τέλος σε εταιρίες με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε συνδυασμό με χαμηλούς δείκτες αποτίμησης.

Σύμφωνα με την Kappa, κορυφαίες της μετοχικές επιλογές αποτελούν:

Η Panafon Vodafone, η οποία συνδυάζει ισχυρές ταμειακές ροές με τους υψηλότερους μέσους δείκτες εσόδων και χρήσης ανά χρήστη (APRU και AMOU) μεταξύ των ελληνικών εταιριών.

Η Hyatt Regency, η οποία έπειτα από την εξαγορά του καζίνο της Πάρνηθας διαθέτει 50% μερίδιο αγοράς σε συνδυασμό με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, έπειτα από την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων της Πάρνηθας.

Ο ΟΠΑΠ, που συνδυάζει υψηλή μερισματική αξία με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για το τρέχον έτος.

Η ΔΕΗ, η οποία διαθέτει μονοπωλιακή δύναμη και ελκυστική αποτίμηση.

Ο όμιλος της ΓΕΚ, με υψηλό ανεκτέλεστο έργων της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του στον ελπιδοφόρο κλάδο του real estate.



Σύμφωνα με την Kappa Χρηματιστηριακή, κύρια σημεία κινδύνου για την ελληνική αγορά αποτελούν:

Η υστέρηση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού (μόλις 1,3% αύξηση έναντι 5,1% που είχε προϋπολογισθεί), σε συνδυασμό με την αύξηση των εξόδων κατά 18,6%, (έναντι 6% που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός για την περίοδο Ιανουαρίου– Απριλίου), τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις που προϋπολογίζονται σε 3 δισ. ευρώ, η ανατίμηση του ευρώ σε σχέση με το δολάριο (γεγονός το οποίο επηρεάζει αρνητικά τους εξαγωγικούς κλάδους αλλά και τον τουρισμό) και τέλος η αύξηση της καταναλωτικής πίστης, η οποία δημιουργεί ερωτηματικά αναφορικά με την πιστωτική επέκταση.

Βέβαια, αναφέρεται, ;oti τα παραπάνω σημεία κινδύνου συνδυάζονται με τα οφέλη από τις εισροές κεφαλαίων από την Ε.Ε., την αυξημένη ορατότητα της ελληνικής αγοράς, την αύξηση του ΑΕΠ λόγω της αυξημένης κατανάλωσης, αλλά και την αύξηση του ανταγωνισμού σε συνδυασμό με τη μείωση της υπερβάλλουσας δυναμικότητας των εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v