Ζητείται ισορροπία πέριξ των 1.900 μονάδων

Επιταχύνεται η απορρόφηση της προσφοράς στη Σοφοκλέους, κυρίως λόγω του καλού κλίματος στην Ευρώπη. Αγοραστές εμφανίζονται σε επίπεδα χαμηλότερα ή και πέριξ των 1.900 μονάδων, αλλά μέχρι στιγμής παραμένουν επιφυλακτικοί. Χωρίς ιδιαίτερη ”κόντρα” το μέχρι στιγμής κλείσιμο των συμβολαίων Ιουνίου στο ΧΠΑ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το βελτιωμένο κλίμα στη Φραγκφούρτη και οι θετικές εξελίξεις στη Χαλκιδική συμβάλουν στην ταχύτερη απορρόφηση της προσφοράς που εκδηλώθηκε χαμηλότερα των 1.900 μονάδων. Ανέκαμψε ο Γενικός Δείκτης με συναλλαγές περίπου 20 εκατ. ευρώ και κινήθηκε προς τις 1.920 μονάδες.

Με αιχμή κυρίως τη μετοχή του ΟΤΕ διαμορφώθηκε ένα θετικότερο κλίμα που είχε άμεση επίπτωση σε μεγάλο τμήμα της αγοράς. Ταχύτατη αντίδραση αρκετών επενδεδυμένων ”παικτών” κυρίως σε μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Το όλο εγχείρημα αναστροφής διευκολύνεται από τη μέχρι στιγμής ομαλή κίνηση στην αγορά παραγώγων, καθώς όπως όλα δείχνουν η σειρά μηνός Ιουνίου θα ”κλείσει” χωρίς άλλες κόντρες.

Θα πρέπει βέβαια στη συνέχεια να συνεχίσει να πείθει η αγορά πως όντως εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον χαμηλότερα και πέριξ των 1.900 μονάδων.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν γύρω στις 13.10’ πιέστηκε και πάλι ο Δείκτης προς τις 1.910 μονάδες, οι αγοραστές ήταν μάλλον απρόθυμοι στην περίπτωση συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών. Αναμφίβολα η σημερινή συνεδρίαση θα είναι ενδιαφέρουσα μέχρι τέλους και καθοριστική σε ό,τι αφορά τη μεσοπρόθεσμη τάση της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v