Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φ. Ταμβακάκης: Θολό ακόμη το τοπίο στις αγορές

”Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το τοπίο ώστε να είναι δυνατή η σαφής πρόβλεψη πως επίκειται ανάκαμψη στις αγορές”, επισήμανε ο Φ. Ταμβακάκης στις γενικές συνελεύσεις των επενδυτικών Alpha Trust Ανδρομέδα και ATAM, ενώ τόνισε τις προοπτικές του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Φ. Ταμβακάκης: Θολό ακόμη το τοπίο στις αγορές
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν σήμερα οι γενικές συνελεύσεις των εταιριών Alpha Trust Asset Management και Alpha Trust Ανδρομέδα, κατά την διάρκεια των οποίων ο κ. Φ. Ταμβακάκης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις προοπτικές των χρηματιστηριακών αγορών και του κλάδου των συλλογικών επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Φ. Ταμβακάκη, που εκπροσωπούσε την Alpha Trust ΑΕΠΕΥ, δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το τοπίο ώστε να είναι δυνατή η σαφής πρόβλεψη πως επίκειται ανάκαμψη στις αγορές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, καλές προοπτικές παρουσιάζουν οι τοποθετήσεις σε εταιρίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, οι οποίες έχουν καταφέρει μείωση των εξόδων τους και ευνοούνται από την πρόσφατη άνοδο των αγορών.

Στη συνέλευση της εταιρίας Alpha Trust Asset Management εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας, ορίστηκε ο ορκωτός ελεγκτής και συζητήθηκαν οι προοπτικές για την εταιρία.

Η επενδυτική στρατηγική της σκοπεύει στις μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις σε μετοχές εταιριών του κλάδου της διαχείρισης κεφαλαίων, επιλέγοντας πρωτίστως εταιρίες οι οποίες εμφανίζουν σημαντική αύξηση μεγεθών στα κεφάλαια πελατών υπό διαχείριση, τα έσοδα και το μερίδιο αγοράς.

Περαιτέρω κριτήρια επιλογής αποτελούν οι ελκυστικές αποτιμήσεις των μετοχών αυτών των εταιριών, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο εξαγορών και συγχωνεύσεων των εταιριών του κλάδου παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας καλύπτεται μόλις κατά 20% από μετοχές του εξωτερικού, ενώ το υπόλοιπο 80% αφορά ρευστά διαθέσιμα.

Η εσωτερική αξία της μετοχής με βάση το κλείσιμο της 18/6/03 διαμορφώνεται στο 2,32 ευρώ και διαπραγματεύεται με discount 14% σε σχέση με την χρηματιστηριακή της τιμή.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της εταιρίας Alpha Trust Ανδρομέδα εγκρίθηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Επίσης, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας, οι επιλογές της εταιρίας συνεχίζουν προς το παρόν να προσανατολίζονται προς τις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος. Από τις αρχές του έτους η εταιρία έχει διαφοροποιήσει την επενδυτική της πολιτική προς τίτλους σταθερού εισοδήματος εφαρμόζοντας μια πιο συντηρητική πολιτική. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 40% του χαρτοφυλακίου της είναι σε μετοχές και το υπόλοιπο είναι σε ομόλογα και ρευστά διαθέσιμα.

Η εσωτερική αξία της μετοχής με βάση το κλείσιμο της 18/06/03 διαμορφώνεται στο 2,6 ευρώ και διαπραγματεύεται με discount 9% σε σχέση με την χρηματιστηριακή της τιμή.

Π. ΜΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v