”Kόντρα” αγοραστών- πωλητών με φόντο τις 1.900

Στο επίπεδο των 1.900 μονάδων αναμένεται να δοθεί η σημερινή μάχη αγοραστών- πωλητών, χωρίς η καθοδική διάσπαση της περιοχής να σημαίνει και μεταστροφή της τάσης. Παράγοντες επιφύλαξης αποτελούν οι πρόσφατες πιέσεις σε τραπεζικές μετοχές και η στάση των market makers στην αγορά παραγώγων.

Στις 1.900 μονάδες ή πέριξ αυτών (καθώς ενδεχόμενη καθοδική διάσπαση της συγκεκριμένης περιοχής δεν σημαίνει εξ ορισμού και τη μεταστροφή της τάσης), θα δοθεί η σημερινή μάχη αγοραστών πωλητών στη Σοφοκλέους.

Ύστερα από δύο συνεδριάσεις σχετικά οξείας διόρθωσης για την αγορά και πολύ περισσότερο για το δείκτη, είναι απαραίτητη η επιβεβαίωση πως όλα αυτά ήταν αναμενόμενα και κυρίως ότι όσα επενδυτικά σχήματα (πρωτίστων οι εγχώριοι θεσμικοί) παρέμειναν υποεπενδεδυμένα στην άνοδο, μπορούν και θέλουν να επανατοποθετηθούν στη διόρθωση που πλέον επιτεύχθηκε.

Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που μας καθιστούν επιφυλακτικούς. Πρώτον η αγορά παραγώγων, όπου οι market makers φαίνεται να ”πιστεύουν” την άνοδο αλλά συνάμα τιμολογούν την πτώση.

Εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι και η οξύτατη πίεση στον τραπεζικό κλάδο προς το τέλος της εβδομάδας, ο οποίος ήταν ατμομηχανή της ανόδου και πλέον θα κληθεί να διαδραματίσει εκ νέου αυτό το ρόλο, συνεπικουρούμενος όμως από έναν ”καλό” ΟΤΕ και κυρίως την έλλειψη πιέσεων σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v