Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

Την επικείμενη απόφαση της Fed για τα επιτόκια, την θετική αντίδραση της Σοφοκλέους, τα κίνητρα για τις επενδύσεις στον τουρισμό, τη σχέση ανταλλαγής στη συγχώνευση των ΕΛΠΕ με την Πετρόλα, τις αυξήσεις των φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις, την φυγή της Hellas Can από τη Σοφοκλέους αναφέρουν στα πρωτοσέλιδά τους οι οικονομικές εφημερίδες της Τετάρτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης
Την επικείμενη απόφαση της Fed για τα επιτόκια στις ΗΠΑ σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τετάρτης.

Fed- Επιτόκια: Εν αναμονή της απόφασης Γκρίνσπαν για τα επιτόκια οι αγορές, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα η ”Ημερησία”, οι αγορές περιμένουν την Fed, είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”.

Σοφοκλέους: Έντονες οι διακυμάνσεις στη Σοφοκλέους, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα η ”Εξπρές”, η ισχυρή αντίδραση προοιωνίζεται νέα υψηλά, σχολιάζει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, πτώση μεν αλλά με θετικές προοπτικές, αναφέρει στην πρώτη σελίδα το ”Κέρδος”, πώς ερμηνεύονται οι απώλειες στη Σοφοκλέους, αναφέρει το ”Βήμα”.

Hellas Can: Πολυεθνική φυγή από τη Σοφοκλέους, αποσύρει από το ταμπλό την Hellas Can η μητρική εταιρία, είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής”, δημόσια προσφορά της Crown για την εξαγορά της Hellas Can, σχολιάζει το ”Βήμα”, η Hellas Can έτοιμη να εγκαταλείψει τη Σοφοκλέους, αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η ”Ναυτεμπορική”, η Societe de Participations CarnaudMetalbox καταθέτει προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του 27,215 της Hellas Can αναφέρει το ”Κέρδος”, αποχωρεί από τη σοφοκλέους η Hellas Can, διερωτάται η ”Ημερησία”, προσφορά της Crown Holdings για το 27% της Hellas Can σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”.

ΔΕΗ: Αύξηση στα τιμολόγια κατά 4% ζητά η ΔΕΗ είναι ο τίτλος της ”Εξπρές” για το θέμα, κάτω από 3,8% οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ αναφέρει η ”Ημερησία”, όχι στην ΔΕΗ για την αύξηση κατά 4% σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, για τριβές μεταξύ ΔΕΗ και υπουργείου Ανάπτυξης κάνει λόγο η ”Καθημερινή”, άρνηση Άκη στο αίτημα της ΔΕΗ για +4% αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”.

ΕΛΠΕ-Πετρόλα: Ορίστηκε η σχέση ανταλλαγής ΕΛΠΕ και Πετρόλα αναφέρει το ”Βήμα”, η διοίκηση της Πετρόλα εκτιμά ότι η σχέση ανταλλαγής με τα ΕΛΠΕ θα διαμορφωθεί σε 1,68 μετοχές της Πετρόλα, αναφέρει το ”Κέρδος”, μέσα στο 2003 η συγχώνευση ΕΛΠΕ-Πετρόλα σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο.

Τουρισμός: Ανησυχούν οι ξενοδόχοι, είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”, έξι κίνητρα για επενδύσεις στον τουρισμός, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα η ”Ημερησία”, επιδοτούνται 504 επενδύσεις στον τουρισμό, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Ούζο: Υπό προστασία το ούζο και στον Καναδά σχολιάζει η ”Καθημερινή”, ελληνικό το ούζο και στον Καναδά, αναφέρει το ”Βήμα”, την προστασία του ούζου κατοχυρώνει η εμπορική συμφωνία ΕΕ με τον Καναδά, σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v