Προς δοκιμές ”στηρίξεων” η Σοφοκλέους

Το κλίμα στις διεθνείς αγορές διευκολύνει μια προσπάθεια ”εξαέρωσης”, και ”διόρθωσης” και στη Σοφοκλέους. Θα πρέπει όμως να γίνει προσεκτικά, επιμελημένα και χωρίς να διαταραχθούν μεσοπρόθεσμα περιοχές ”στήριξης”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μπορεί να κινηθεί αυτόνομα και σε ποιο βαθμό η Σοφοκλέους; Συνολικά θα ήταν παράτολμη μία κίνηση αντίθετη προς αυτήν που χαρακτηρίζει τις διεθνείς αγορές, τουλάχιστον μέχρις ότου διαμορφωθεί σήμερα, αύριο, πιο ξεκάθαρη τάση στη Νέα Υόρκη.

Χαμηλώνει κατά συνέπεια λίγο ο πήχης, προκειμένου να διαφυλαχθούν διαδοχικά οι 1.895 και 1.859 μονάδες. Η προηγούμενη ”χαμηλή” των 1.859 μονάδων, θα ήταν καλό να αποτελέσει βάση στήριξης σε αυτή τη φάση. Όμως αγοραστές υπήρχαν χθες στα υψηλά της Εθνικής, της ΔΕΗ ή της 3E, ενώ τη Δευτέρα ξεχωρίζει η γενική συνέλευση του ΟΤΕ.

Κάτι τέτοιο διευκολύνει τους ισχυρισμούς όσων θα δώσουν μία πρώτη μάχη γύρω από τις 1.895 μονάδες, με αιχμή δεικτοβαρείς μετοχές. Πιθανότατα, η πίεση να είναι μεγαλύτερη σε μετοχές και κατηγορίες μετοχών, όπου έχουν ανοιχθεί θέσεις ”αέρα”. Λόγω του κλεισίματος του μήνα προέχει η κάλυψη οφειλών, με βάση το Τ+3.

Στο ευαίσθητο κομμάτι της αγοράς, μετοχές σηματωροί θεωρούνται σήμερα πέραν της Κλωνατέξ, ο ΔΟΛ, η Τσουκαρίδης αλλά και αρκετοί τίτλοι που διέσπασαν χθες (ή βρίσκονται σε διαδικασία διάσπασης) νέων υψηλών επιπέδων, τιμών, αντιδράσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v