Δροσίστε λίγο… την αγορά!!!

Ολα δείχνουν πως προέχει η συντήρηση δυνάμεων και η συσσώρευση με άμεση επιδίωξη την διασφάλιση των 1.895 μονάδων, καθώς οι κινήσεις των ισχυρών παικτών είναι απλώς διερευνητικές, ενώ τμήμα της αγοράς ζητά απεγκλωβισμό από την αυστηρή εφαρμογή του Τ+ 3.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προέχει η συντήρηση και η συσσώρευση με άμεση επιδίωξη την διασφάλιση των 1.895 μονάδων.

Είναι προφανές πως οι όποιες κινήσεις πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στοχεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό εξηγείται τόσο από τις υψηλές συναλλαγές, ειδικότερα την απουσία ουσιαστικών αγοραστών σε δεικτοβαρείς μετοχές (τραπεζικού κλάδου).

Είχαμε άλλωστε από καιρό επισημάνει πως ενδεχόμενη φάση ”συσσώρευσης” θα οδηγούσε σε μείωση του τζίρου και του αγοραστικού ενδιαφέροντος για μετοχές των εταιριών του FTSE-20.

Μέχρι στιγμής μόνο ενδείξεις έχουμε που αφορούν στο ενδεχόμενο επαναδραστηριοποίησης ορισμένων ”ισχυρών” παικτών.

Ουσιαστικές κινήσεις δεν καταγράφονται, μέχρι στιγμής, ούτε από την πλευρά ξένων διαχειριστών, οι οποίοι αυτή την περίοδο αρκούνται απλώς σε ανίχνευση του εδάφους και τίποτα περισσότερο.

Από πλευράς μετοχών είναι προφανές πως αυτό το κλίμα βοηθά εν μέρει μερικές μετοχές μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνονται σημαντικές πρωτοβουλίες.

Το θέμα του Τ+3, το κλείσιμο των ανοικτών θέσεων και λόγω τέλους μήνα είναι αυτό που θα καθορίσει βραχυπρόθεσμα την τάση σε ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς. Θα πρέπει όμως να δοθεί κάποιο περιθώριο σε ανάλογης μορφής συναλλαγές από την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να ανασάνει η αγορά

.

Η εκτίμηση του γράφοντος είναι πως η λελογισμένη χρήση του Τ+30 και των ανοικτών αγορών υπό προϋποθέσεις οδηγεί σε μόχλευση της αγοράς

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v