Σε τράπεζες, Intralot, Τηλέτυπο εστιάζουν οι ΑΧΕ

Θετικές εμφανίζονται για τη σημερινή συνεδρίαση οι χρηματιστηριακές, παρατηρώντας το ανανεωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον και τις περιορισμένες πιθανότητες για διόρθωση. Σε επίπεδο κλάδων και μετοχών αναμένεται να ξεχωρίσουν τράπεζες (λόγω φημών για συγχωνεύσεις), Intralot (λόγω της συμφωνίας στη Σερβία) και Τηλέτυπος (λόγω των προβλέψεων της διοίκησης).

Σε τράπεζες, Intralot, Τηλέτυπο εστιάζουν οι ΑΧΕ
Θετικό άνοιγμα εκτιμά για τη σημερινή συνεδρίαση το πρωινό report της Marfin Hellenic, καθώς επικαλείται τη χθεσινή εικόνα στη Wall Street. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου.

Οποιαδήποτε τάση ”πισωγυρίσματος”, αναφέρει η Marfin, εκτιμούμε ότι θα απορροφηθεί από το ανανεωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον κυρίως για τίτλους του FT20. Το επενδυτικό αίσθημα παραμένει ακμαίο και η όποια σημαντική διόρθωση θεωρείται μη πιθανή.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκτιμάται ότι θα βρεθούν και οι τράπεζες, λόγω κυρίως των φημών για συγχωνεύσεις.

Για τον Τηλέτυπο, η χρηματιστηριακή αναφέρεται στη χθεσινή Γ.Σ. και στις προβλέψεις της διοίκησης ότι λόγω της υποχώρησης της τηλεθέασης το μερίδιο αγοράς του καναλιού στο πεντάμηνο θα υποχωρήσει κατά περίπου 6% σε ετήσια βάση και τα έσοδα από διαφημίσεις κατά 12,9%. Η Marfin, από τη μεριά της, για το σύνολο του 2003 εκτιμά ότι τα έσοδα από διαφημίσεις θα εμφανίσουν αύξηση κατά 3,5%.

Το πρωινό report της χρηματιστηριακής αναφέρεται ακόμη στην Intralot και στην επέκταση του δεκαετούς συμβολαίου για το ”τηλεφωνικό Στοίχημα” στη Σερβία. Τα νέα χαρακτηρίζονται ”ευχάριστα” και είναι στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρίας για συνεχή γεωγραφική διαφοροποίηση και περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας της στο εξωτερικό.

Τις προσπάθειες συσσώρευσης υψηλότερα των 1.900 μονάδων εκτιμά η EFG Eurobank Securities ότι θα εξακολουθήσει η ελληνική αγορά, μην αποκλείοντας απόπειρες περαιτέρω ανόδου αν οι ευρωπαϊκές αγορές αποδειχθούν υποστηρικτικές της προσπάθειας. Με δύο μόλις συνεδριάσεις να έχουν απομείνει για το τέλος του μήνα, η EFG πιστεύει πως δεν θα υπάρξουν επιθετικές κινήσεις.

Για την Τηλέτυπος, η χρηματιστηριακή τονίζει ότι αν και η εικόνα προς το παρόν υπονοεί χαμηλότερα κέρδη από ό,τι αρχικά αναμενόταν, η εταιρία επιδεικνύει υπολογίσιμη ”εποχικότητα”, με το τέταρτο τρίμηνο να αποτελεί ”κλειδί” για την κερδοφορία.

Αν και κάποια αποκόμιση κερδών δεν μπορεί να αποκλειστεί, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό report της, το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να σνεχιστεί, απορροφώντας τις πιθανές πιέσεις.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v