Συσσώρευση με... προσδοκίες για Σοφοκλέους

Συνεχίζεται η διαδικασία συσσώρευσης της αγοράς πέριξ των 1900 μονάδων. Οποιαδήποτε όμως ανοδική κίνηση χρειάζεται κίνητρο, κεφάλαιο και νέους παίκτες. Λέτε οι εκπρόσωποι της Fidelity να ψάχνουν για τους επόμενους... μοχλούς αντίδρασης;

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Υπομονή μέχρι νεοτέρας. Αυτό είναι το μήνυμα που περνούν προς τα έξω παράγοντες της αγοράς, αναφερόμενοι στη συνέχιση της διαδικασίας συσσώρευσης. Άλλωστε, αποτελεί κοινό μυστικό πως πολλά ”παράπονα” από τη χθεσινή συνεδρίαση δεν θα πρέπει να υπάρχουν.

Έτσι και σήμερα προέχει η διατήρηση των 1.895 μονάδων, η προσπάθεια στήριξης του δείκτης προς τις 1.915, και η τακτοποίηση εκκρεμών λογαριασμών μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Το τελευταία αφορά κυρίως στο θέμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την κάλυψη ανοιχτών θέσεων, αγορών αέρα, και της αυστηρότητας της εφαρμογής του Τ+3.

Είναι χαρακτηριστικό πως παράγοντες που δραστηριοποιούνται στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, lobby σχήματα, επιχειρηματίες και χρηματιστές, έχουν πληγεί τις τελευταίες ημέρες, έχουν καταστεί σαφώς πιο επιφυλακτικοί και αναλαμβάνουν μικρότερο κίνδυνο.

Θα φάνει με το κλείσιμο του μήνα, και ημερολογιακά τη Δευτέρα, κατά πόσον ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να ”ανασάνει”. Πάντως αγορά μόνο με δεικτοβαρείς μετοχές και ”φροντίδα” του δείκτη δεν μπορεί να συντηρηθεί επί μακρόν.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο, που αξίζει της προσοχής μας, αφορά έμμεσα στη δικαστική δικαίωση του ομίλου Ιντρακομ και άμεσα με την παρουσία εκπροσώπου ξένου οίκου αυτή την περίοδο στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της Fidelity πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες επαφές με επιχειρηματίες και παράγοντες στην Αθήνα, συμπεριλαμβανόμενου και εκπροσώπων της Παιανίας.

Είναι προφανές πως εάν στα τρέχοντα επίπεδα τιμών ενεργοποιηθεί ουσιαστικό ενδιαφέρον ξένων για ορισμένες ελληνικές μετοχές, θα μπορούσαμε να προσβλέπουμε σε κάτι καλύτερο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ανάλογες επισκέψεις και συναντήσεις είχαν πραγματοποιηθεί, προς το τέλος Μαρτίου, από ανθρώπους της UBS με... εμφανή στη συνέχεια τα θετικά αποτελέσματα.

Μετοχές σηματωροί για σήμερα πέραν των Εθνικής, Alpha, ο ΟΤΕ στον οποίο επιμένουμε, η ΔΕΗ αλλά και μετοχές που κινούνται πολύ κοντά στην υψηλή τιμή 52 εβδομάδων.

Επίσης μετοχές που κινούνται... αθόρυβα, όπως οι Ιντερτεχ, Ελγέκα, Kego, αλλά και εσχάτως η Χ.Κ. Τεγόπουλος. Επίσης για σήμερα θα πρέπει να προσεχθεί η συμπεριφορά μετοχών όπως οι Κέκροψ, ΟΛθ, Medicon Ιντρακατ, και ορισμένων ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v