Σταθεροποιητική συνεδρίαση - ΟΤΕ,”βλέπουν” οι ΑΧΕ

Πιθανή χαρακτηρίζουν οι χρηματιστηριακές κάποια τάση αποκόμισης κερδών στην ελληνική αγορά, κάνοντας ωστόσο λόγω για ”σταθεροποιητική συνεδρίαση” με βραχυχρόνια τάση ”ουδέτερη-θετική”. Ο ΟΤΕ αναμένεται εξάλλου να βρεθεί στο επίκντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος λόγω ης Γ.Σ. του και του προτεινόμενου μερίσματος των 0,70 ευρώ ανά μετοχή.

Σταθεροποιητική συνεδρίαση - ΟΤΕ,”βλέπουν” οι ΑΧΕ
Πιθανή την αποκόμιση κερδών σε συγκεκριμένες μετοχές θεωρεί η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ, στο πρωινό report της, επικαλούμενη το πρόσφατο ράλι στις τιμές. Παρ’ όλα αυτά, συνολικά η αγορά μοιάζει απρόθυμη να κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς ”φρέσκες αγορές” απορροφούν την όποια διόρθωση.

Τον ΟΤΕ εκτιμά στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος η ίδια χρηματιστηριακή, λόγω της σημερινής τακτικής γενικής συνέλευσης και του προτεινόμενου για το 2002 μερίσματος. Σε άλλο σημείο του report η Marfin αναφέρει πως η διοίκηση του Οργανισμού θα προτείνει μέρισμα 0,70 ευρώ ανά μετοχή (μερισματική απόδοση 6,8%).

Μία ακόμη ”συνεδρίαση σταθεροποίησης” αναμένει για σήμερα η EFG Eurobank Securities, εκτιμώντας ότι ο Γ.Δ. θα επιχειρήσει να διατηρηθεί πάνω από τις 1.900 μονάδες. Για την Intracom η χρηματιστηριακή παρατηρεί ότι κατά τη Γ.Σ. της θα προταθεί μέρισμα 0,20 ευρώ ανά μετοχή.

Ακόμη η ίδια χρηματιστηριακή αναφέρεται στην πρόθεση της Τεχνικής Ολυμπιακής να μειώσει το ποσοστό της στην κατά 90,73% θυγατρική της στις ΗΠΑ (TOUSA) στο 83,56%.

Ως ”ουδέτερη” εκτιμούσε στις 27/6 και στο εβδομαδιαίο της report η Ωμέγα χρηματιστηριακή τη βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς, κάνοντας λόγο για σημείο πρώτης αντίστασης τις 1.920 μονάδες και δεύτερης τις 1.950. Αντίστοιχα, ως σημείο στήριξης αναφέρονται οι 1.855 και οι 1.815 μονάδες.

Εξάλλου, σε τεχνική της ανάλυση για τον Γ.Δ. (30/6), η Fortius Finance αναφέρει πως η διάσπαση του απλού κινητού μέσου των 200 ημερών από το απλό κινητό μέσο των 50 ημερών είναι ”ένα σημαντικό βήμα για τη χάραξη της μακροπρόθεσμης ανοδικής πορείας του Δείκτη”.

Τα στοιχεία της τεχνικής ανάλυσης επικαλείται άλλωστε και η Merit ΑΧΕΠΕΥ, ώστε να εμφανίζεται αισιόδοξη για πιθανή ανοδική κίνηση του Γ.Δ. Ως τέτοια αναφέρει την υποχώρηση της συναλλακτικής δραστηριότητας κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Η χρηματιστηριακή εξάλλου επισημαίνει ότι, λόγω της εκπνοής του α΄ εξαμήνου, είναι πιθανό να παρατηρηθεί κινήσεις ”καλλωπισμού χαρτοφυλακίων”.



Την πρόβλεψη για συνέχιση της ”συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα” περιέχει άλλωστε το πρωινό report της Εθνικής ΑΧΕ.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v