Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

Η έκθεση της Moody’s για τους ρυθμούς ανάπτυξης και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο σχηματισμός αφορολόγητου αποθεματικού επενδύσεων, οι προοπτικές της Σοφοκλέους, αλλά και η εικόνα της ελληνικής βιομηχανίας είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας
Η έκθεση της Moody’s για τους ρυθμούς ανάπτυξης και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο σχηματισμός αφορολόγητου αποθεματικού επενδύσεων, οι προοπτικές της Σοφοκλέους, αλλά και η εικόνα της ελληνικής βιομηχανίας είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζουν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας.

Σημίτης: Για τομές Σημίτη σε πολιτικό σύστημα και διαφάνεια κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η εβδομάδα που διανύουμε χαρακτηρίζεται ως εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων.

Βουλευτές: Σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα, το άνοιγα των κωδικών του ΧΑ όλων των βουλευτών ζητούν τέσσερα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ως τη μόνη διέξοδο από τη σκανδαλολογία, ενώ με την πρόταση φέρονται να συμφωνούν δυο κορυφαία στελέχη της ΝΔ και ένα του Συνασπισμού, τη στιγμή που η πρόταση εξετάζεται από τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

Moody’s: Οι ρυθμοί ανάπτυξης θα διατηρηθούν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Γ’ ΚΠΣ που λήγει το 2006, ενώ οι ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό εκτόνωσαν τις πιέσεις στην οικονομία, την ώρα που το πρόβλημα έχει γίνει οξύτατο σε όλη την Ευρώπη, αναφέρει η Ημερησία σύμφωνα με έκθεση της Moody’s.

Σοφοκλέους: Θετικές εμφανίζονται οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς παρά τον εντελώς περιφερειακό χαρακτήρα της και παρά τις αποχωρήσεις ορισμένων πολυεθνικών εταιριών από το ταμπλό της Σοφοκλέους, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Χρηματιστήρια: Στο τραπέζι των συγχωνεύσεων τίθενται τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Καραμανλής: Η κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει σε μια γενναία και αποτελεσματική ρύθμιση των χρεών των αγορών προς την Αγροτική Τράπεζα, με οριστικό διακανονισμό όλων των καθυστερούμενων οφειλών, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Φορολογία: Δεν θα φορολογείται έως και το 40% των αδιανέμητων κερδών για τον σχηματισμό αποθεματικού, το οποίο θα προορίζεται για επενδύσεις, αναφέρει η Ημερησία. Σύμφωνα με την Οικονομική Ελευθεροτυπία ο σχηματισμός αφορολόγητου αποθεματικού επενδύσεων αναμένεται να προσφέρει φορολογική και επενδυτική ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις.

Βιομηχανία: Πωλήσεις 34,7 δισ. ευρώ πραγματοποίησαν οι 1.290 μεγάλες βιομηχανίες, ενώ τα κέρδη έφτασαν στα 1.943 εκατ. ευρώ σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ημερησία για τη βιομηχανία.

Σρέντερ: Επισπεύδεται κατά ένα χρόνο το φορολογικό πρόγραμμα, καθώς όπως αναφέρει η Ημερησία το πρόγραμμα των φοροαπαλλαγών ύψους 18 δισ. ευρώ θα ισχύσει από το 2004, ενώ προσθέτει πως σύμφωνα με τον κ. Γκ. Σρέντερ ”βελτιώνουμε τις συνθήκες για περισσότερη ανάπτυξη”.

ΕΒΕΑ: Έξι μέτρα για τη συνεχή βελτίωση της εθνικής ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος, για την ανάληψη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών της χώρας μας, πρότεινε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Δρακούλης Φουντουκάκος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Δηλώσεις ΦΠΑ: Μόνο ηλεκτρονικά θα γίνεται η υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, όπως αναφέρει σχετικά η Ναυτεμπορική.

Τράπεζες: Λύσεις στα ”μέτρα” των πελατών μπορούν να δώσουν πλέον οι τράπεζες στο νέο περιβάλλον της καταναλωτικής πίστης, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

ΟΤΕ: Στο σχέδιο ανάπτυξης των επενδύσεων εξωτερικού του ΟΤΕ αναφέρεται η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ο Οργανισμός εξετάζει τη δυνατότητα εξεύρεσης πόρων στο εξωτερικό, ενώ στόχος είναι να δώσει ώθηση στις επενδύσεις κυρίως στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία.

Μινωικές Γραμμές: Ιταλός επενδυτής ελέγχει το 6,7% των Μινωικών Γραμμών, όπως σημειώνει η Ημερησία, η οποία προσθέτει πως ο επιχειρηματίας Romano Artiolli εμφανίστηκε στη γενική συνέλευση της ακτοπλοϊκής και εξέφρασε την επιθυμία για συνεργασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v