Η ώρα της αλήθειας!

Πολλά μπορεί να λέγονται για ποιους λόγους η αγορά θα πρέπει να ανέβει ή να πέσει. Η κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματά της. Όταν όμως υπάρχει ταμπλό, τότε τα λόγια περισσεύουν.Στις επόμενες ημέρες θα φανεί ποια πλευρά έχει δίκιο.

Η ώρα της αλήθειας!
Πολλά μπορεί να λέγονται για ποιους λόγους η αγορά θα πρέπει να ανέβει ή να πέσει. Η κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματά της. Όταν όμως υπάρχει ταμπλό, τότε τα λόγια περισσεύουν. Στις επόμενες ημέρες θα φανεί ποια πλευρά έχει δίκιο.

Τα πάντα κρίνονται μπροστά τα μάτια μας... Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Μετά από ένα τρίμηνο ράλι λίγα είναι εκείνα τα πράγματα που μπορούν να συντηρήσουν μία καλή εικόνα της αγοράς. Εκτός και αν υπάρχει κάτι μπροστά μας που δεν το γνωρίζουμε αυτή την στιγμή. Ένα μεγάλο deal, για παράδειγμα. Ή οι πρόωρες εκλογές. Κι αυτές ένα μεγάλο deal είναι!

Δεν θα βιαστούμε να βγάλουμε συμπέρασμα και να πάρουμε έτσι βεβιασμένες αποφάσεις. Η λογική λέει ότι μετά από ένα τέτοιο ράλι και έχοντας πάρει κανείς τα μερίσματα, το φρονιμότερο που έχει να κάνει είναι να πάει στην γωνία. Να πουλήσει και να περιμένει μία άσχημη συγκυρία για να αγοράσει. Το ταμπλό, όμως, δεν μας αφήνει σε ησυχία.

Κάποιοι αγοράζουν και αυτοί οι κάποιοι δεν είναι οι μικροεπενδυτές του 1999. Κάτι γνωρίζουν που πιθανότατα εμείς θα το μάθουμε λίγο αργότερα.

Πόσες πιθανότητες συγκεντρώνει η περίπτωση να μην συμβαίνει τίποτα απολύτως και να πιστεύουμε σ’ ένα παραμύθι; Πάρα πολλές! Γι αυτό και επιλέγουμε την μέση λύση: Και μετοχές και ρευστότητα. Για κάθε ενδεχόμενο. Και κυρίως για να μπορούμε να απολαύσουμε τα μπάνια μας δίχως άγχος.

Αν η αγορά κινηθεί ανοδικά θα έχουμε μετοχές για να καταγράφουμε υπεραξίες. Διαφορετικά θα έχουμε ρευστότητα για να αγοράζουμε φθηνές μετοχές ή έστω φθηνότερες απ’ όσο τιμολογούνται σήμερα στο ταμπλό.

Σας φαίνεται πολύ συντηρητική αυτή η θέση; Δεν πειράζει! Καλύτερα συντηρητικός και λιγότερο πλούσιος, παρά θερμόαιμος και απένταρος ”πρώην επενδυτής”. Στην αγορά αυτή δεν θέλουμε να πλουτίσουμε γρήγορα. Θέλουμε να βρισκόμαστε και την επόμενη ημέρα...

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v