Πιέσεις στο ΧΑ λένε οι ΑΧΕ, το ενδιαφέρον σε ΟΤΕ

Από σταθεροποιητικές ως ελαφρά πτωτικές αναμένουν τις τάσεις στην ελληνική αγορά οι ΑΧΕ, ενώ εκτιμούν πως το ενδιαφέρον θα εστιαστεί σε ΟΤΕ (λόγω της υποβάθμισής του από τον S&P) και σε Intralot (που υπέβαλε προσφορά για το Ξυστό).

Πιέσεις στο ΧΑ λένε οι ΑΧΕ, το ενδιαφέρον σε ΟΤΕ
Σταθεροποιητικές τάσεις αναμένει η Marfin Hellenic να επιδείξει και σήμερα η ελληνική αγορά, ενώ οι όγκοι θα παραμείνουν χαμηλοί, λόγω και της αργίας στη Wall Street.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον θα προσελκύσει η μετοχή της Intralot, καθώς η κοινοπραξία της οποίας ηγείται η εταιρία είναι η μόνη που υπέβαλε προσφορά για το Ξυστό.

Σύμφωνα εξάλλου με το πρωινό report της Marfin, η S&P προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ (στο A- από A), λόγω της μείωσης των περιθωρίων κέρδους από τη σταθερή τηλεφωνία, της πιο ασταθούς επέκτασης στο εξωτερικό, των περιορισμένων ταμειακών ροών και της αυξανόμενης πίεσης από τη ρυθμιστική αρχή.

Αν και η εξέλιξη σίγουρα δεν είναι θετική, αναφέρει η Marfin, εκτιμάται ότι έχει σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί από την αγορά από την ημέρα που η πιστοληπτική ικανότητα του οργανισμού τέθηκε υπό αναθεώρηση.

Αλλωστε, η Fortius Finance, σε τεχνική ανάλυσή της για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, επισημαίνει ότι ανοδική διάσπαση του επιπέδου των 9,40 ευρώ είναι πιθανό να οδηγήσει τη μετοχή προς τα 10,36 ευρώ.

Η ίδια χρηματιστηριακή στο πρωινό της report εκτιμά ότι η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ αναμένεται να προκαλέσει πιέσεις τόσο στον τίτλο του Οργανισμού όσο και στον Γ.Δ., με την πορεία του τελευταίου να εξαρτάται κυρίως από την επίδοση του τραπεζικού κλάδου.

Αδύναμη εκτιμά την εικόνα της αγοράς σήμερα η EFG Eurobank Securities, καθώς ο ΟΤΕ είναι πιθανό να πιεστεί ως αποτέλεσμα της υποβάθμισής της πιστοληπτικής του ικανότητας από τον S&P. Ακόμα, η EFG αναμένει νευρικότητα στις ευρωαγορές, καθώς το αρνητικό κλείσιμο της Wall ενδέχεται να οδηγήσει σε ρευστοποιήσεις.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v