Εν αναμονή των ονομάτων η αγορά

Διστακτικοί μεν οι βασικοί παίκτες, πλην όμως οι κινήσεις τους είναι εντός του εύρους ασφαλείας, καθώς άπαντες περιμένουν τα ονόματα της νέας κυβέρνησης. Πιέζει χαμηλότερα τον Δείκτη ο ΟΤΕ, ενώ επιμέρους κινήσεις καταγράφονται στη μεσαία- χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιμένουν, μέχρι νεότερων πολιτικών εξελίξεων, στη συσσώρευση δυνάμεων.

Διαμορφώθηκε μεν εύρος διακύμανσης, με τον δείκτη να κινείται κοντά στην υψηλή τιμή έτους, όμως μετά τις 11:50 ξεκίνησαν κάποιες πρώτες διακριτικές ρευστοποιήσεις σε μετοχές κυρίως της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Έτσι, περιορίστηκαν όλα τα κέρδη των κατασκευαστικών, μετοχών εταιριών του MK 40, για να ακολουθήσουν και ορισμένα χαρτιά της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Είναι προφανής η προσπάθεια που καταβάλλεται να συγκρατηθεί μέρος της αγοράς, να περιοριστούν οι αγορές ”αέρα”, έστω και με την πίεση σε μετοχές σηματωρούς της χαμηλής κεφαλαιοποίησης, μέχρις ότου διαμορφωθεί το κατάλληλο κίνητρο.

Είναι χαρακτηριστικό πως γύρω στις 12, η μετοχή της Εθνικής κυμαίνονταν στα 16,05- 16,10 ευρώ, περιορίζονταν οι απώλειες της Εμπορικής και ενισχύονταν η μετοχή της Ιντρακόμ.

Επιμέρους κινήσεις καταγράφονται (Μύλοι Κεπενού, Καθημερινή, Κορασίδης, Κυριακίδης, Λούλης), πλην όμως η διάθεση αναμονής είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημειώνουν ότι το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα κινηθεί ταχύτατα και άμεσα από τις αρχές κιόλας της ερχόμενης εβδομάδας με επίκεντρο τον ”μικρο”τραπεζικό κλάδο.

Ζητούμενο για τη συνέχεια η συντήρηση του Δείκτη στο εύρος 1.945- 1.958 και στην περίπτωση που υπάρξουν συγκεκριμένα ονόματα, ο πήχης ανεβαίνει προς τις 1.965 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v