Ανοδο του Γ.Δ. εκτιμούν για σήμερα οι ΑΧΕ

Η άφθονη ρευστότητα και η διεθνής θετική τάση αποτελούν κατά τις χρηματιστηριακές τους παράγοντες συνέχισης της ανόδου και στην ελληνική αγορά, με τις μετοχές της Τηλέτυπος να βρίσκονται στο επίκεντρο, λόγω των εκτιμήσεων για μειωμένες πωλήσεις της εταιρίας στο εξάμηνο.

Ανοδο του Γ.Δ. εκτιμούν για σήμερα οι ΑΧΕ
Για ”άθφονη ρευστότητα” στην ελληνική αγορά κάνει λόγο στο πρωινό της report η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι οι ξένες αγορές θα συνεχίσουν να είναι ο βασικός παράγοντας καθορισμού της κατεύθυνσης του Γενικού Δείκτη.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια χρηματιστηριακή, επενδυτικό ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει η μετοχή της Τηλέτυπος, αφού σύμφωνα με τη δημοσίευση των διαφημιστικών εσόδων για το εξάμηνο του Mega, που συνεχίζει να χάνει μερίδιο αγοράς, αυτά είναι ανησυχητικά. Στο εξάμηνο του 2003 η Marfin εκτιμά ότι οι πωλήσεις της εταιρίας θα υποχωρήσουν κατά 13,1%.

Η Marfin ακόμη αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΘΟ, σύμφωνα με την οποία οι κάτοχοι προμετόχων θα μπορούν να προμηθεύονται τις προσφερόμενες μετοχές της ΕΧΑΕ με έκπτωση της τάξης του 5%.

Σε άλλο σημείο του πρωινού της report η Marfin Hellenic αναφέρεται στην έκτακτη γενική συνέλευση της Γερμανός, στις 30 Ιουλίου, η οποία αναφέρεται ότι θα έχει ως θέμα την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ. Με το ποσό αυτό, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η Γερμανός ουσιαστικά θα χρηματοδοτήσει ”την εξαγορά μεριδίου στα ΚΑΕ” (με τιμή περίπου 88 εκατ. ευρώ).

Στις 2.023 και στις 2.060 μονάδες εντοπίζει τα επόμενα σημεία αντίστασης του Γενικού Δείκτη η τεχνική ανάλυση της Fortius Finance, ενώ η ίδια χρηματιστηριακή στο πρωινό της report αναφέρει πως, εν πολλοίς, παρά τις θετικές ενδείξεις για ανοδικό ξεκίνημα, η δυνατότητα νέας ανόδου θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα απορρόφησης ρευστοποιήσεων στον τραπεζικό κλάδο.

Το τονωμένο εγχώριο συναίσθημα και οι θετικές διεθνείς χρηματιστηριακές τάσεις επικαλείται άλλωστε η EFG Eurobank Securities, προκειμένου να τεκμηριώσει την εκτίμησή της ότι η αγορά θα συνεχίσει σήμερα την ανοδική της πορεία.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v