”Εισαγόμενες” ρευστοποιήσεις στη Σοφοκλέους

Από τα διεθνή χρηματιστήρια θα προέλθουν οι όποιες τάσεις διόρθωσης και ρευστοποιήσεων στη Σοφοκλέους. Αλλωστε, από την υψηλή τιμή των 2.042 μονάδων, θεσμικοί (και όχι μόνο) επενδυτές αναζητούν ελκυστικότερες τιμές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι μικρές διαθέσεις διόρθωσης και κατοχύρωσης κερδών που σημειώνονται στα διεθνή χρηματιστήρια είναι πιθανόν να επηρεάσουν και τη Σοφοκλέους. Άλλωστε, από την υψηλή τιμή των 2.042 μονάδων αναζητώνται από μία σειρά θεσμικών, αλλά και ισχυρών ιδιωτών επενδυτών ελκυστικότερες τιμές.

Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, και λόγω της υποβάθμισης της μητρικής Vodafone, μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο, αν και οι διεργασίες συντελούνται κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. Ο σχετικός δείκτης πάντως μετά την αντίδραση προς τις 3.550 μονάδες έχει από τεχνικής πλευράς, περιθώριο υποχώρησης προς τις 3.380.

Εντολές αγοράς για Εθνική και Eurobank υπάρχουν αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών. Η διάθεση των αγοραστών στα πρώτα 20-30 λεπτά της συνεδρίασης, θα καθορίσει και την βραχυπρόθεσμη τάση των Εθνικής, Eurobank, αλλά και σε μεγάλο βαθμό τον FTSE 20.

Ζητούμενο για σήμερα η συντήρηση της αγοράς στο εύρος 1.965- 2.015 μονάδες με συναλλαγές στα 150-160 εκατ. ευρώ (και λόγω των εγγραφών του ΟΠΑΠ).

Μετοχές σηματωροί πέραν των Εθνικής, Eurobank οι ΟΤΕ, Vodafone, Intracom, Τηλέτυπος, και από τη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, οι ΑΕΓΕΚ, Kleeman, Λάμδα, Χαϊδεμένος, Νάουσα και δύο τριών ακόμη αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v