Λαμβάνουν θέσεις... σε κάθε διόρθωση!

Απολύτως εναρμονισμένα με την τεχνική ανάλυση αντιδρά η Σοφοκλέους. Στο εύρος των 2.004- 2.040 μονάδων κινείται ο Δείκτης, αφού την υποχώρηση από την διαφαινόμενη ”αντίσταση” των 2.040 μονάδων ακολούθησε εκ νέου ανοδική κίνηση προς τις 2.025, αλλά και νέα διόρθωση. Κινήσεις που επιτρέπουν τόσο την κατοχύρωση κερδών όσο και νέες τοποθετήσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αναμενόμενη, η μικρή διόρθωση στην αγορά, η οποία οδήγησε το Δείκτη προς τις 2.010 μονάδες. Με αιχμή κυρίως τη μετοχή της Alpha που έφτασε να καταγράφει απώλειες μέχρι και 2,5%, ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να κλείσουν και ”ανοικτές θέσεις” προηγούμενων ημερών.

Άλλωστε ήταν γνωστό, πως είχαν αγοραστεί περί τις 105.000 μετοχές της Alpha Bank, προκειμένου να καλυφθούν θέσεις δύο ισχυρών παικτών του ΧΠΑ.

Τεχνικά, η αγορά κινείται απολύτως εναρμονισμένη με τις θέσεις ισχυρών, και δη τραπεζικών, παικτών που έχουν το ”πάνω χέρι”. Ο Δείκτης, όπως τεχνικά φαίνεται, αντέδρασε προς τις 2.040 μονάδες- περιοχή που μοιάζει να αποτελεί τη βραχυπρόθεσμη ”αντίσταση”, για να ”γυρίσει” στη συνέχεια.

Πάντα με βάση την τεχνική προσέγγιση της αγοράς δικαιολογείται σε αυτή τη φάση διόρθωση μέχρι και τις 1.965 – το λιγότερο 1.960 μονάδες. Αυτό όμως που βγαίνει από την σημερινή συνεδρίαση είναι πως υπάρχει εναλλαγή θέσεων σε δεικτοβαρείς μετοχές, προκειμένου να... κυμανθεί ο Δείκτης.

Δεν είναι τυχαίο πως η μετοχή του ΟΤΕ που έφτασε να κερδίζει μέχρι και 3%, εξισορρόπησε σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες της Alpha (μέχρι και 2,5%). Στη συνέχεια και γύρω στις 14.30, αντέδρασε ο Δείκτης από τις 2.013 μονάδες και πάλι προς τις 2.025.

Οι συναλλαγές των 160 εκατ. ευρώ (14.30) επιβεβαιώνουν την εκτίμηση της πηγής μας πως η αγορά από τις 2.050- 2.050 για σύντομο αριθμό συνεδριάσεων θα κυμανθεί γύρω από τα τρέχοντα ίσως και χαμηλότερα επίπεδα τιμών σε μία προσπάθεια να προσελκυθεί καινούριο χρήμα, να τοποθετηθούν και άλλοι εκτός παιδιάς εγχώριοι θεσμικοί.

Εχουμε σημειώσει σε προηγούμενή μας αναφορά, πως τιμή- στόχος της επόμενης ανοδικής κίνησης είναι οι 2.150- 2.170 μονάδες, απαραίτητη δε προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού, είναι η υπέρβαση των 2.040- 2.050 μονάδων με συναλλαγές τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v