Η ατζέντα της Πέμπτης

Ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της Ipirotiki στην Παράλληλη του ΧΑ, ενώ οι μετοχές της Compucon είναι διαπραγματεύσιμες με νέα ονομαστική αξία. Επίσης, η Εξέλιξη πραγματοποιεί γ.σ., ενώ εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 13.650.060 νέες (KO) μετοχές της Lantec.

Η ατζέντα της Πέμπτης
Σήμερα, Πέμπτη

Αποκοπές μερισμάτων

CHIPITA: 0,06 ευρώ.

ΛΑΝΑΚΑΜ: 0,03 ευρώ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: 0,016 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: 0,12 ευρώ.

ΕΣΚΙΜΟ (ΠΟ): 0,6749 ευρώ.

Γενικές συνελεύσεις

ΕΞΕΛΙΞΗ Α.Ε.Ε.Χ.: Α’ Επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στα γραφεία της εταιρίας, Κανάρη 24, Αθήνα, 4ος όροφος, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Καθορισμός της ονομαστικής αξίας της μετοχής και μετατροπή του μετοχικού κεφαλαίου σε ευρώ με μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά ποσό 625.239,18 ευρώ προς συμψηφισμό ίσου ποσού ζημιών δια αναλογικής μειώσεως της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής και σχετική τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού.

Διανομές μερισμάτων

ALBIO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: 0,02 ευρώ.

ΙΑΣΩ Α.Ε.: 0,19 ευρώ.

Εταιρικές πράξεις

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στην ’ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΓΟΡΑ’ του ΧΑ, στον κλάδο ’ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ’, οι 6.960.950 (ΚΑ) μετοχές της εταιρίας ’IPIROTIKI SOFTWARE & PUBLICATIONS AE’, με κωδικό ΟΑΣΗΣ ’ΙΠΙ’, κωδικό ISIN GRS465001014, και τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης 5,82 ευρώ. Το ημερήσιο όριο διακύμανσης της τιμής των μετοχών θα είναι ελεύθερο για τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης.

* Οι μετοχές της εταιρίας ”COMPUCON ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΒΕΕ” είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ: α) με νέα ονομαστική αξία μετοχής 0,60 ευρώ (από 0,59 ευρώ) και β) χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών, σε αναλογία 3 νέες (ΚΟ) μετοχές για καθε 1 παλαιά (ΚΟ) μετοχή. Η διαπραγμάτευση των νέων δωρεάν μετοχών στο ΧΑ αρχίζει στις 16/7/2003.

Προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης: 2,47 ευρώ.

* Οι μετοχές της εταιρίας ”ΕΜΦΑΣΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ” είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ με μέγιστο όριο ημερήσιας διακύμανσης της τιμής κλιμακούμενο ως εξής: πρώτο όριο +12%, το οποίο κάτω από τις προϋποθέσεις που ορίζει η αριθ. 3/216/17.5.2001 απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επεκτείνεται σε +18%.

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 13.650.060 νέες (KO) μετοχές της εταιρίας ”ΛΑΝΤΕΚ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ”, που προέκυψαν από τo πρόσφατo split των μετοχών της εταιρίας. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας στο ΧΑ ανέρχεται σε 20.475.090 (ΚΟ) μετοχές.

Οικονομικά στοιχεία

-Στοιχεία νόμιμης οικοδομικής δραστηριότητας Μαρτίου.

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Τιμές εισαγωγών – εξαγωγών Ιουνίου.

- Αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας.

Γερμανία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή Ιουνίου.

Ευρωπαϊκή Ένωση

- Συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v