Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kappa Sec: Εκθεση ”κόντρα στο ρεύμα” για τράπεζες

Με τίτλο ”Ισχυρό momentum, αλλά πού είναι η αξία;” η Kappa Χρηματιστηριακή κυκλοφόρησε το earnings preview (προεπισκόπηση της κερδοφορίας) των ελληνικών τραπεζών. Οι συστάσεις, οι τιμές-στόχοι και οι προβλέψεις για Εθνική, Eurobank, Alpha και Εμπορική.

Kappa Sec: Εκθεση ”κόντρα στο ρεύμα” για τράπεζες
Με τίτλο ”Ισχυρό momentum, αλλά πού είναι η αξία;” κυκλοφόρησε το earnings preview (προεπισκόπηση της κερδοφορίας) των ελληνικών τραπεζών από το τμήμα αναλύσεων της Kappa Χρηματιστηριακής στις 7 Ιουλίου.

Στο preview, παρά την αύξηση των τιμών-στόχων για Alpha (στα 12,5 από 12,2 ευρώ), EFG Eurobank (στα 10,5 από 10 ευρώ) και Εμπορική (στα 11,4 από 10,2 ευρώ), οι αναλυτές της Kappa υποβαθμίζουν τη σύστασή τους για Alpha και Εθνική, ενώ διατηρούν την underweight στάση τους για EFG και Εμπορική.

Αναλυτικά, όπως τονίζει η Kappa, με αφορμή την περικοπή των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά 50 μονάδες βάσης, οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να εμφανίσουν ένα ακόμη ισχυρό τρίμηνο, βασιζόμενες κυρίως στα κέρδη από επενδύσεις σταθερού επιτοκίου, ενώ η ανοδική πορεία της αγοράς μετοχών σε ετήσια βάση προσθέτει κέρδη από συναλλαγές στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ωστόσο, ο κλάδος των τραπεζών έχει αποδώσει 74% από τα χαμηλά του Μαρτίου, γεγονός το οποίο αποτελεί πολύ μεγάλη και ταχεία άνοδο με βάση τα θεμελιώδη μεγέθη.

Σε όρους αποτίμησης, βασιζόμενοι στο καλύτερο σενάριο για την κερδοφορία του 2003, οι μετοχές της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν έως και τα 21 ευρώ ανά μετοχή, διαπραγματευόμενες 14 φορές τα κέρδη του τρέχοντος έτους.

Εν τούτοις, θεωρούν ότι μια τέτοια προσέγγιση είναι απλοϊκή, καθώς η αύξηση των κερδών θα προέρχεται από έκτακτα κέρδη συναλλαγών και όχι από λειτουργικά κέρδη.

Οι αναλυτές της Kappa θέτουν τιμές-στόχους βάσει ενός πολλαπλασιαστή κερδών στο 11, ενώ επισημαίνουν ότι η παραπάνω προσέγγιση οδηγεί σε παρόμοιες τιμές-στόχους με τα μοντέλα προεξόφλησης ταμειακών ροών.

Λαμβάνοντας υπόψη την ισχυρή άνοδο, οι αναλυτές της Kappa περικόπτουν τη σύστασή τους για τη μετοχή της Εθνικής και της Alpha Bank, ενώ διατηρούν τη σύστασή τους για EFG Eurobank και Εμπορική.

Παράλληλα, η Kappa Χρηματιστηριακή υποστηρίζει ότι η πρόσφατη ανοδική κίνηση των τραπεζών τροφοδοτείται και από τις φημολογίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις στον κλάδο, ιδιαίτερα στις μικρότερες ελληνικές τράπεζες και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Αναφορικά με τις συστάσεις και τις τιμές-στόχους, η Kappa για την Εθνική Τράπεζα διαμορφώνει τη σύστασή της πλέον σε underweight από neutral, διατηρώντας αμετάβλητη την τιμή-στόχο στα 12 ευρώ (κλείσιμο 8ης Ιουλίου 16,76 ευρώ).

Για την Alpha Bank, η οποία παραμένει η ”αγαπημένη” τραπεζική μετοχή, διαβαθμίζεται σε neutral από overweight, παρά την αύξηση της τιμής- στόχου από 12,2 ευρώ στα 12,5 ευρώ (κλείσιμο 8ης Ιουλίου 16,85 ευρώ).

Για την EFG Eurobank διατηρείται η underweight σύσταση, αν και αυξάνεται η τιμή-στόχος στα 10,5 ευρώ από 10,00 ευρώ (κλείσιμο 8ης Ιουλίου 14,58 ευρώ). Τέλος, για τη μετοχή της Εμπορικής η σύσταση διατηρείται σε underweight με τιμή-στόχο τα 11,4 ευρώ από 10,2 ευρώ (κλείσιμο 8ης Ιουλίου 17,18 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v