Ισορροπία και αγορές στις 2.000 μονάδες

Συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών σε επίπεδο γενικού και τραπεζικού δείκτη επιχειρείται στην αγορά, ενώ υποχωρούν Alpha και ΟΤΕ. Η (ενδεχόμενη) δοκιμασία των 2.000 μονάδων, θα μπορούσε να ενισχύσει το αγοραστικό ενδιαφέρον. Εντονη κινητικότητα στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με μικρή διακύμανση του Δείκτη προς τις 2.015 μονάδες αρχικά και υποχώρηση προς τις 2.007 μονάδες στη συνέχεια με συναλλαγές 26 εκατ. ευρώ (11.43’) δόθηκε μία πρόγευση για το τί μπορεί να περιμένουμε για τη συνέχεια.

Εμφανής η διαδικασία συσσώρευσης- συγκέντρωσης στον τραπεζικό κλάδο, γύρω από τις 3.500 μονάδες και τη μετοχή της Alpha να εμφανίζει – αναλογικά- τις μεγαλύτερες απώλειες. Υποχωρεί όμως και η μετοχή του ΟΤΕ οδηγώντας γύρω στις 11.45 τον δείκτη σε ”κόκκινο” έδαφος.

Σε επίπεδο μετοχών, αν και με ηπιότερο ρυθμό, φαίνεται να παραμένει ενεργή η πλειονότητα των επενδυτικών σχημάτων.

Από τις μικρές τράπεζες, σημαντική απόδοση παρουσιάζει η μετοχή της Γενικής, ενώ στα 15 ευρώ κυμαίνεται η 3Ε. Μετοχές όπως οι Kleeman, ΑΕΓΕΚ, Δρομέας, Ευρωπαϊκή Τεχνική, Χαϊδεμένος, Κεπενού, Λάμδα, Λυμπέρης και ορισμένων ακόμη εμφανίζουν αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα και ενδιαφέρον.

Για τη συνέχεια δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διολίσθησης χαμηλότερα και των 2.000 μονάδων, καθώς λίγοι πωλητές εμφανίζονται και στη μετοχή της Εθνικής, ενώ μέχρι 4% χαμηλότερα πιέζονταν η μετοχή της Intracom.

To ενθαρρυντικό είναι, ότι στη διακύμανση του Δείκτη μεταξύ 1.965- 2.040 μονάδων έχουν καταγραφεί ήδη καθαρές συναλλαγές περίπου 320 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v