ΑΧΕ: Συνέχεια σε διόρθωση εν μέσω θετικού κλίματος

Για θετικό κλίμα κάνουν και σήμερα λόγο οι ΑΧΕ, αν και θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο συνέχισης της διόρθωσης και ενδεχόμηνη τη δοκιμή των 2.000 μονάδων. Στις μετοχές των ΟΤΕ (υποβάθμιση από Moody’s) και Τιτάνα (υποαποδόσεις έναντι του Δείκτη από την αρχή του έτους) αναμένουν να στραφεί το επενδυτικό ενδιαφέρον.

ΑΧΕ: Συνέχεια σε διόρθωση εν μέσω θετικού κλίματος
Παρόμοια με τη χθεσινή εκτιμά η Marfin Hellenic τη σημερινή εικόνα της ελληνικής αγοράς, αν και δεν αποκλείει κάποια πίεση στη μετοχή του ΟΤΕ, που χθες βοήθησε την αγορά να μείνει πάνω από τις 2.000 μονάδες.

Η Marfin αναφέρει ακόμη ότι αρκετές μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης που το τελευταίο διάστημα εμφάνισαν υπεραποδόσεις είναι πιθανό να παρουσιαστούν ευάλωτες σε διορθώσεις.

Ενδιαφέρον στη μετοχή του Τιτάνα εκτιμά η Marfin Hellenic ότι θα εκδηλωθεί από πλευράς επενδυτών, καθώς όπως αναφέρεται ο τίτλος έχει εμφανίσει υποαποδόσεις έναντι της αγοράς κατά 22,2% από την αρχή του έτους, ενώ διαπραγματεύεται 10,8 φορές τα εκτιμώμενα για το 2003 κέρδη ή με discount 35% έναντι της αγοράς.

Αναμενόμενη εξάλλου χαρακτηρίζεται η κίνηση του οίκου Moody’s να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ, αλλά και το ομολογιακό του δάνειο. Επιπλέον τονίζεται ότι το κόστος που θα πρέπει να υποστεί ο ΟΤΕ σε περίπτωση αναχρηματοδότησης του υπάρχοντος δανείου είναι μικρό.

Για θετικό κλίμα στην αγορά κάνει λόγο στο πρωινό report της η EFG Eurobank Securities, επικαλούμενη και τους υψηλούς όγκους, επισημαίνοντας ότι αν και η διόρθωση τιμών είναι πιθανόν σήμερα να συνεχιστεί (με την αγορά να δοκιμάζει τις 2.000 μονάδες), το περιθώριο καθοδικής κίνησης είναι περιορισμένο.

Οι αλλαγές που κυοφορούνται στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και τα επικείμενα θετικά αποτελέσματα του 6μήνου αναμφίβολα συντηρούν το αγοραστικό ενδιαφέρον στον κλάδο και το κλίμα αισιοδοξίας στην ευρύτερη αγορά, αναφέρει στο πρωινό report της η Fortius Finance. Ειδικότερα, για τη σημερινή συνεδρίαση, η Fortius εκτιμά ότι ο Γ.Δ. θα προσπαθήσει να απορροφήσει την προσφορά στα τρέχοντα επίπεδα.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v