Θετικές εκτιμήσεις από EFG Eurobank για Γερμανό

Σύσταση ”ouperform” περιέχει ανάλυση της EFG Eurobank Sec για τη μετοχή της Γερμανός (10/7), ενώ προσδιορίζει τη δίκαιη τιμή (fair value) στα 17,9 ευρώ. Ως ”έξυπνη στρατηγική κίνηση” χαρακτηρίζει τη συμμετοχή στην απόκτηση των ΚΑΕ, ενώ προβλέπει οφέλη από τη συνεργασία με Panafon και Tellas.

Θετικές εκτιμήσεις από EFG Eurobank για Γερμανό
Στην αξιολόγηση ”ouperform” προβαίνει για τη μετοχή της Γερμανός η EFG Eurobank Securities σε ανάλυσή της με ημερομηνία 10 Ιουλίου, ενώ προσδιορίζει ως δίκαιη τιμή (fair value) τα 17,9 ευρώ.

Αναλυτικότερα, στην ανάλυσή της, η EFG χαρακτηρίζει ως ”έξυπνη” στρατηγική κίνηση τη συμμετοχή στην απόκτηση των ΚΑΕ, η οποία θα αυξήσει τους ρυθμούς αύξησης των EPS του ομίλου της Γερμανός, θα βελτιώσει την κεφαλαιακή του δομή και θα διαφοροποιήσει την έκθεσή του στην αγορά λιανικής.

Επιπροσθέτως, η EFG Eurobank Securities σημειώνει ότι η συμφωνία της Γερμανός με τη Vodafone Panafon ενισχύει τα έσοδα της Γερμανός που προέρχονται από τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και τον χρόνο ομιλίας.

Εξάλλου, η Γερμανός θα επωφεληθεί και από τη διαδικασία απελευθέρωσης της αγοράς σταθερής τηλεφωνίας, μετά τη συμφωνία της με την Tellas, η οποία, σύμφωνα με την EFG, είναι η πιο πολλά υποσχόμενη εταιρία στον κλάδο.

Για το 2003, η EFG Eurobank Securities τοποθετεί τα κέρδη ανά μετοχή της Γερμανός στα 1,14 ευρώ ανά μετοχή, τα EBITDA στα 74 εκατ. ευρώ και τη μερισματική απόδοση στο 3,5%.

Οπως επισημαίνεται στην ανάλυση, το P/E της Γερμανός διαμορφώνεται στο 12,9 με βάση τα εκτιμώμενα για το 2003 κέρδη, ενώ τονίζεται ότι οι πρόσφατες κινήσεις μειώνουν το προφίλ κινδύνου για την εταιρία και δημιουργούν περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης για τα ερχόμενα έτη.

Παρά το ότι η μετοχή έχει εμφανίσει υπεραποδόσεις έναντι του κλάδου, η EFG Eurobank πιστεύει πως οι δυνατότητες ανάπτυξης της Γερμανός και η διοικητική της ικανότητα αποτελούν καλούς λόγους για μεγαλύτερα κέρδη.

Για το 2004, η EFG ”βλέπει” το EPS της Γερμανός στα 1,27 ευρώ ανά μετοχή, τα EBITDA στα 82 εκατ. ευρώ και τη μερισματική απόδοση στο 4%.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρία, για το 2002 το EPS διαμορφώθηκε στα 0,86 ευρώ ανά μετοχή, τα EBITDA στα 65 εκατ. ευρώ και η μερισματική απόδοση ανήλθε στο 2,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v