Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίωξη στην Κεφαλαιαγορά για τις μετοχές-”φούσκες”

Στα τότε μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τον πρόεδρό της Στ. Θωμαδάκη επεκτείνεται ο έλεγχος αλλά και οι διώξεις για τη γνωστή υπόθεση με τις μετοχές-”φούσκες”. Δίωξη της Ε.Κ. παρήγγειλε ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Δίωξη στην Κεφαλαιαγορά για τις μετοχές-”φούσκες”
Τη δίωξη του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Στ. Θωμαδάκη και των μελών της (Γ. Φλώρο, Α. Βουσβούνη, Δ. Μόσχου, Β. Κάμπελ, Δ. Χατζηγρηγοριάδη, Α. Σαρρηγεωργίου και Π. Καβουρόπουλου) για τη γνωστή υπόθεση με τις μετοχές-”φούσκες” παρήγγειλε ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Στραγάλης, με την επισήμανση ότι προκύπτουν ”ισχυρές ενδείξεις” ενοχής τους.

Ο κ. Στραγάλης κρίνει ότι τα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της περιόδου από 1/1/99 έως 20/4/2000 παρέβησαν το καθήκον τους, καθώς δεν διέγραψαν από το χρηματιστήριο τις εταιρίες που φέρονται αναμεμιγμένες σε χειραγώγηση μετοχών, αν και γνώριζαν, όπως επισημαίνει, ότι υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο παραβίασης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Κατόπιν τούτου, ο κ. Στραγάλης αποστέλλει τη σχετική δικογραφία για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, που βαρύνει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στον 19ο τακτικό ανακριτή, διαφωνώντας με την άποψη της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια που θεωρούσε ότι η υπόθεση δεν πρέπει να φτάσει στο ακροατήριο.

Επίσης, ο κ. Στραγάλης ζητά από τον ανακριτή να ελέγξει αν απαιτείται η άρση του τραπεζικού απορρήτου των επιχειρηματιών και χρηματιστών Δημήτρη Ράνιου, Ηλία Τσοτάκου, Γιάννη Μούστου, Κώστα Αρνακούρου, Στέλιου και Χρυσής Στέγγου, Σπύρου Τασόγλου, Παναγιώτη Πανούση, Ηλία Μπογδάνου, Γιώργου Μπατατούδη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου στην υπόθεση.

Με την κίνηση αυτή επεκτείνεται ουσιαστικά ο κύκλος των ελέγχων και των διώξεων από τους ήδη κατηγορούμενους για τη συγκεκριμένη υπόθεση στις αρμόδιες αρχές της κεφαλαιαγοράς εκείνης της περιόδου (σ.σ. μεταξύ των μελών περιλαμβάνονται και πρόσωπα που κατέλαβαν αλληλοδιαδόχως θέσεις στην Ε.Κ. στο ”επίμαχο” διάστημα των υποθέσεων αυτών).

Σημειώνεται ότι ο ίδιος εισαγγελέας έχει ζητήσει τη διερεύνηση εκ μέρους του ΣΔΟΕ των ”χαρτοφυλακίων” των εμπλεκόμενων προσώπων, αλλά και τυχόν αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου στις εμπλεκόμενες εισηγμένες (Τασόγλου, Αctive, Intersat, ΕΡΓΑΣ, ΑΤΤΙΚΑΤ, Τεχνική Ολυμπιακή).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v