Περισσότερα τα ρίχτερ σήμερα στο ΧΑ!

Πιο αισθητή ήταν σήμερα η διόρθωση στη Σοφοκλέους, που κινήθηκε προς τη στήριξη των 1.965 μονάδων, τόσο για τις τράπεζες (1,01%) όσο και για το σύνολο των μετοχών, καθώς η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές διαμορφώθηκε στο 2,5 προς 1 υπέρ των δεύτερων.

Εμφανής η τάση διόρθωσης και σήμερα μεταξύ των τίτλων του FTSE-20, για τρίτη κατά σειρά ημέρα, με τις τράπεζες (-1,01%) να υποαποδίδουν και σήμερα του Δείκτη, ενώ στον αντίποδα ΟΠΑΠ και ΟΤΕ ”κράτησαν”τα προσχήματα, χωρίς να μπορούν όμως να μετριάσουν τις πιέσεις που ασκήθηκαν.

Κι όμως, δεν τρέχουν ακόμη λόγοι ανησυχίας, κυρίως λόγω της ”δραματικής” συρρίκνωσης του τζίρου κάτω από τα 135 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πως οι πωλητές μόνο επιθετικοί δεν ήταν.

Ή, μπορεί να προστεθεί και η ”πτυχή” της ΟΠΑΠ, η Δημόσια Εγγραφή της οποίας όσον αφορά την Ελλάδα ολοκληρώθηκε πριν από 30’ λεπτά της ώρας και ενδεχομένως να είχαμε μια μετακύλιση – της τελευταίας ώρας – από μέρους θεσμικών που έσπευσαν να τοποθετηθούν, ενώ το ”βιβλίο” παραμένει ακόμα ανοιχτό στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην συνεχιζόμενη ”αυτονόμηση” τίτλων της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης, με εμφανή την διαφοροποίηση μετοχών που μέχρι πρότινος δεν είχαν ακολουθήσει την άνοδο με τους ίδιους ρυθμούς, χαρακτηριστικά τα κέρδη μεγαλύτερα του 7% σε Τρία Άλφα, ΕΛΒΕ, Ζάμπα, Τζιρακιάν και Κεράνη, ασχέτως του εάν η σχέση πτωτικών προς ανοδικών μετοχών ξεπέρασε το 2/1 υπέρ των πρώτων.

Κλασσική” διορθωτική συνεδρίαση λοιπόν, με το Δείκτη να κλείνει με απώλειες 0,67% στις 1.977,66 μονάδες, εξέλιξη που έχουμε πει ότι δεν ”ανησυχεί”.

Γιατί; Γιατί πολύ απλά στις 1.965 μονάδες περιμένουμε να ξανακάνουμε ”ταμείο”, αν και η συρρίκνωση του τζίρου δεν προδιαθέτει σε προεξόφληση διόρθωσης πέραν αυτής της περιοχής.

Από Δευτέρα λοιπόν τα ασφαλή συμπεράσματα, και προσέξτε το εξής: Εν’ αντιθέσει με την προηγούμενη διόρθωση (1940-1865), το short interest δεν αυξάνεται. Ήτοι, η πλειονότητα των διαχειριστών ”φοβάται” ένα νέο short-squeeze. Ίδωμεν...

Σε ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Αφοί Κορδέλου που έκλεισε στα 16,04 ευρώ με κέρδη 11,23%

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές Χατζηιωάννου, της Hellas Can, της Τζιρακιάν, της Καρατζής, της Elmec Sport, της Eurodrip, της Φουρλής και της Δομικής Κρήτης.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Hellas Can έκλεισε στα 5,76 ευρώ, ενώ η τιμή της δημόσιας πρότασης της Crown Cork έχει οριστεί στα 5,5 ευρώ.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 133 εκατ. ευρώ (μειωμένη κατά 17,39% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 6,07 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 72.610 μετοχών της Γερμανός στα 14,7 ευρώ, ένα πακέτο 50.000 μετοχών της Γερμανός στα 14,6 ευρώ ένα πακέτο 61.250 μετοχών του ΟΤΕ στα 9,8 ευρώ και ένα πακέτο 130 μετοχών της Πλαίσιο στα 6,9 ευρώ.

Επίσης έγιναν δύο πακέτα 100.000 μετοχών το καθένα της ΟΠΑΠ στα 9,8 ευρώ και ένα πακέτο 75.000 μετοχών του ΟΠΑΠ στα 9,8 ευρώ.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 100.000 μετοχών του ΟΠΑΠ στα 9,8 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v