Κινήσεις γύρω από τις 2.000 μονάδες

Κίνηση προς τα χαμηλά της ημέρας πραγματοποιεί ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους, μετά και την εμβάθυνση των πιέσεων στις ευρωαγορές. Οριακές οι πιέσεις στον τραπεζικό δείκτη, υποχωρεί ο ΟΤΕ, ισόρροπη η σχέση ανοδικών προς πτωτικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μία πρώτη ομαδοποίηση τραπεζικών μετοχών, από δύο συγκεκριμένους ”παίκτες” φέρνει την αγορά προς τις 2.018 μονάδες.

Θα πρέπει όμως να διευκρινιστεί πως, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η συγκεκριμένη κίνηση είναι μεμονωμένη και διερευνητικού χαρακτήρα και δεν εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο.

Δεν εντάσσεται δηλαδή στον κεντρικό σχεδιασμό, στον οποίο αναφέρονται οι πηγές μας και ο οποίος θα πρέπει να αναμένεται στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

”Δυνατή” η μετοχή της Εθνικής, αλλά και της Alpha, ακολουθεί η Eurobank, ”παίζει” η Εμπορική, ενώ υπάρχουν ενδείξεις πως και ο επόμενος ανοδικός κύκλος θα πυροδοτηθεί από τις τράπεζες.

Ηδη, ο FT 20 κυμαίνεται πέριξ των 1.005 μονάδων, ενώ ο τραπεζικός πλησιάζει τις 3.510 διασπώντας σήμερα την ”αντίσταση” δύο εβδομάδων. Διαθέσεις ανόδου καταγράφονται στους κλάδους κλωστοϋφαντουργίας, ασφαλειών (σε ανοδικό κανάλι και πάλι η Εθνική Ασφαλιστική), αλλά και κατασκευών (ο κλάδος συνολικότερα ”χρωστά” κίνηση).

Από τις μικρές τράπεζες, οι συναλλαγές της Γενικής είναι πολλές για να παραμένει σε αρνητικό έδαφος η μετοχή, ενώ ενδείξεις αντίδρασης καταγράφονται στις περιπτώσεις των Αστέρα, Λαμδα, Axon και Βαλκάν.

Ο όμιλος που τεχνικά έχει υστερήσει είναι αυτός της Κλωνατέξ με... συμπεριφορά ύπνωσης.

Το ενθαρρυντικό είναι πως μετοχές εταιριών όπως η Infoquest, Φουρλής, Kreta Farm, Λαμψα, CPI, Maxim, Σαραντής Χίου, και Εμφασις, δείχνουν ικανές να κινηθούν ακόμα υψηλότερα.

Βέβαια, σε μία συνολικότερα καλή αγορά με περισσότερες των 200 μετοχών να κινούνται ανοδικά, οι ενδοσυνεδριακές ευκαιρίες δεν είναι αμελητέες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v