Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις Marfin για το εξάμηνο της Eurobank

Στα 163 εκατ. ευρώ εκτιμά τα προ φόρων κέρδη του ομίλου EFG Eurobank Ergasias για το πρώτο εξάμηνο του έτους η Marfin Ελληνική, προβλέποντας άνοδο 2% σε σχέση με πέρυσι. Τα αποτελέσματα της τράπεζας αναμένεται να ανακοινωθούν στις 7 Αυγούστου.

Εκτιμήσεις Marfin για το εξάμηνο της Eurobank
Άνοδο της τάξης του 2% περιμένει για τα προ φόρων κέρδη του ομίλου EFG Eurobank Ergasias στο πρώτο εξάμηνο η Marfin Ελληνική, σύμφωνα με το πρωινό report της. Τα αποτελέσματα της τράπεζας θα ανακοινωθούν στις 7 Αυγούστου.

Ειδικότερα, η Marfin αναφέρει ότι τα προ φόρων κέρδη (σε Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα) αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ όσον αφορά στο δεύτερο τρίμηνο, αναμένεται άνοδος 24,7% έναντι του πρώτου.

Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη του εξαμήνου εκτιμώνται κατά 9% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 126 εκατ. ευρώ. Στο report της η Marfin σχολιάζει ότι οι εκτιμήσεις της βασίζονται στη διατήρηση της ισχυρής ανάπτυξης των καθαρών εσόδων από τόκους που παρουσίασε στο πρώτο τρίμηνο (+15% σε ετήσια βάση) η Eurobank, καθώς και στην αναστροφή από τα χρηματοοικονομικά έξοδα του πρώτου τριμήνου.

Εξάλλου, τα κέρδη προ φόρων, μη συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών και έκτακτων εσόδων, αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 9%, στα 161 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v