Αποκόμιση κερδών (και ρευστότητας) στο ΧΑ

Ηπίων τόνων διόρθωση καταγράφεται στην αγορά με το δείκτη να υποχωρεί προς τις 1975 μονάδες και τη σχέση ανοδικών προς πτωτικές να διαμορφώνεται στο 1/2. Απορροφάται όμως η προσφορά σε δεικτοβαρείς μετοχές, ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς στον ΟΠΑΠ και στις περαιτέρω εξελίξεις στη Wall.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεχίζεται η διαδικασία διόρθωσης με το δείκτη να υποχωρεί και προς τις 1.975 μονάδες.

Αρνητικό το ισοζύγιο μεταξύ ανοδικών προς πτωτικών μετοχών με τη σχέση να διαμορφώνεται στο 1 προς 2 υπέρ των δεύτερων.

Όμως, η προφορά που εκδηλώνεται σε συγκεκριμένους τίτλους με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Εθνικής να απορροφάται από εξίσου ισχυρούς παίκτες. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση της Εθνικής μπορεί μεταξύ των πωλητών να συναντώνται τρεις ισχυρές χρηματιστηριακές (2 τραπεζικές), η ζήτηση, όμως, είναι ανάλογη προς την τιμή των 16,2-16,3 ευρώ.

Μικρά τα κέρδη για της μετοχές των Coca Cola 3E, Ιντρακόμ, ενώ για μια ακόμη συνεδρίαση κινείται θετικά η μετοχή της Μοτορ Όιλ. Αντίθετα πιέζεται και απογοητεύει με τιμή προς τα 31 ευρώ η μετοχή της Τιτάν.

Αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή του ΟΠΑΠ, με τρέχουσα τιμή στα 9,8 ευρώ και όλες τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για θεαματική υπερκάλυψη της εγγραφής.

Αυτό που επισημαίνουν χρηματιστηριακοί παράγοντες είναι ο χαμηλός τζίρος (80 εκατ. ευρώ) σε μια ακόμη πτωτική συνεδρίαση.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι πωλητές είναι φειδωλοί και διστακτικοί να εντείνουν τις ρευστοποιήσεις του καθώς σε ενδεχόμενη μεταστροφή του κλίματος σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη (ίσως από τη Δευτέρα) η Σοφοκλέους μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v