ΑΧΕ: Στο ίδιο ”μοτίβο” η σημερινή συνεδρίαση

Πιθανή θεωρούν οι ΑΧΕ τη συνέχιση των τάσεων αποκόμισης κερδών στη Σοφοκλέους, χωρίς αυτό να φαίνεται ικανό να προκαλέσει σημαντική καθοδική κίνηση, αφού το κλίμα παραμένει θετικό. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι μετοχές της ΔΕΗ και της Folli Follie.

ΑΧΕ: Στο ίδιο ”μοτίβο” η σημερινή συνεδρίαση
Παρόμοια με τη χθεσινή εκτιμά η Marfin Hellenic ότι θα είναι και η σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α. Σύμφωνα με το πρωινό report της χρηματιστηριακής, αναμένεται ένταση των πωλήσεων προς το τέλος της συνεδρίασης και πιθανόν αποκόμιση κερδών στη μεσαία.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών εκτιμά η χρηματιστηριακή ότι θα συγκεντρώσει η μετοχή της Folli Follie, καθώς από την αρχή του χρόνου έχει εμφανίσει υποαπόδοση έναντι του Δείκτη κατά 27,5%, ενώ διαπραγματεύεται 11,5 φορές τα εκτιμώμενα για το 2003 κέρδη και παρουσιάζει προοπτικές ανάπτυξης.

Αναφορικά με το εξάμηνο της Eurobank, η Marfin εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη εκτιμώνται κατά 9% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 126 εκατ. ευρώ. Στο report της, η χρηματιστηριακή σχολιάζει ότι οι εκτιμήσεις της βασίζονται στη διατήρηση της ισχυρής ανάπτυξης των καθαρών εσόδων από τόκους που παρουσίασε στο πρώτο τρίμηνο (+15% σε ετήσια βάση) η Eurobank, καθώς και στην ανάκαμψη από τις ζημίες του πρώτου τριμήνου.

Εξάλλου τα νέα των τροποποιήσεων στο ν/σ για την ενέργεια χαρακτηρίζονται θετικά για τη ΔΕΗ, καθώς η εταιρία θα μπορεί να λάβει μέρος στους διαγωνισμούς για την παροχή συμπληρωματικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής (400 MW).

Πιθανή εκτιμά τη συνέχιση αποκόμισης κερδών στο Χ.Α. η EFG Eurobank Sec, ως αποτέλεσμα και της χθεσινής διόρθωσης στη Wall Street, κάτι που είναι πιθανό να επηρεάσει τόσο τις ευρωπαϊκές αγορές όσο και τη Σοφοκλέους. Ωστόσο, παρατηρεί η χρηματιστηριακή, το κλίμα παραμένει θετικό και η δυνατότητα καθοδικής κίνησης περιορισμένη.

Αρνητικά αναμένει η Fortius Finance να επιδράσει στους επενδυτές η νέα εισαγγελική παρέμβαση για τις μετοχές-”φούσκες”, ενώ για τον Γ.Δ. εκτιμά ότι θα κινηθεί σε αρνητικές περιοχές, με το εύρος της κίνησης να εξαρτάται από τις διαθέσεις του τραπεζικού κλάδου και του κλάδου τηλεπικοινωνιών και με τις ξένες αγορές να αποτελούν σημείο αναφοράς και σύγκρισης για τη συνέχεια.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v