Hπιων τόνων η συσσώρευση στο ΧΑ

Χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις συνεχίζεται η ήπιων τόνων συσσώρευση της αγοράς λίγο χαμηλότερα των 2.000 μονάδων. Ανθεκτική δείχνει η ”στήριξη” στις 1.965 μονάδες, ενώ οι όποιες κινήσεις περιορίζονται κυρίως στο χώρο της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Αξίζει να επισημανθεί η ανάγκη για... επανενεργοποίηση του τραπεζικού κλάδου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συσσώρευση, αλλά πάντα κάτω από τα επίπεδα των 2.000 μονάδων, με χαμηλές συναλλαγές. Η διαδικασία συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, ουσιαστικούς δηλαδή πωλητές σε μετοχές εταιριών που επηρεάζουν το δείκτη.

Η μετοχή της Alpha σταθερή στα 16,4 ευρώ με ελάχιστη προσφορά όπως άλλωστε συμβαίνει και στις Εθνική, Eurobank, συμβάλλει στην ”συντήρηση” του δείκτη πέριξ των 1.990 μονάδων.

Όπως όλα δείχνουν, η σημερινή συνεδρίαση ενδέχεται να έχει τις χαμηλότερες συναλλαγές της εβδομάδας, καθώς ο τζίρος παραμένει περιορισμένος ακόμη και σε μετοχές εταιριών της χαμηλής κεφαλαιοποίησης.

Πράγματι, με χαμηλό τζίρο μετοχές όπως οι Eurodrip, ΕΤΒΑ Leasing, HiTech, Εικόνα-Ήχος, Ηλέκτρα, καταγράφουν κέρδη της τάξης του 2%-4%. Είναι χαρακτηριστικό πως στις 11:35 η εμπορευσιμότητα για παράδειγμα της Intralot δεν ξεπερνούσε τα 200 τεμάχια.

Για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση κινείται με μικρά κέρδη η μετοχή της νεοεισαχθείσας Ηπειρωτικής, ενώ με κέρδη συνεχίζει η Έμφασις. Σε γενικές γραμμές η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς χαρακτηρίζει μια ήπιων τόνων συσσώρευση, με τον ΟΤΕ στα 9,86 ευρώ και τον ΟΠΑΠ λίγο χαμηλότερα.

Το ενθαρρυντικό είναι πως η ”στήριξη” των 1.960-1.965 μονάδων θα αντέξει και σήμερα, ενώ χρήσιμη θα ήταν– από τεχνικής πλευράς- για τη συνέχεια μια ενδεχόμενη αντίδραση προς τις 2.000 μονάδες.

Σημείωση: Μετοχές εταιριών, κυρίως χαμηλής κεφαλαιοποίησης, που βρίσκονται σε διακύμανση κοντά σε περιοχή μεσοπρόθεσμης αντίστασης, ”ανεβάζουν” συναλλαγές. Ενδεικτική η περίπτωση της Τζιρακιάν, όπου επιχειρείται υπέρβαση της συγκεκριμένης περιοχής, με κατακόρυφη αύξηση συναλλαγών και σημαντικά χρηματιστηριακά κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v