”Καλπάζει” η Σοφοκλέους!

Απόλυτη είναι η επικράτηση των αγοραστών, κάτι που διαμορφώνει την αναλογία ανοδικών προς πτωτικούς τίτλους στο 10 προς 1. Την απαιτούμενη ρευστότητα έδωσε στην αγορά ο ΟΠΑΠ, η μετοχή του οποίου έφτασε ενδοσυνεδριακά και το limit up. Η σχετική απροθυμία αποκόμισης κερδών ανοίγει το δρόμο και για τις 2.100 μονάδες.

Στο υψηλό ημέρας με κέρδη που ξεπερνούν το 3% κινείται πλέον η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τον ΟΠΑΠ ο οποίος ενδοσυνεδριακά έφτασε και το limit up να οδηγεί τους τίτλους του FTSE 200 ενώ Alpha και Εμπορική με κέρδη μεγαλύτερα του 4%, εξασφαλίζουν την απόλυτη επικράτηση των αγοραστών, εν μέσω συναλλακτικής δραστηριότητας που ήδη προσεγγίζει τα 130 εκατ. ευρώ.

Εξ αυτών, τα 35 εκατ. αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές και πράξεις μόνο επί της μετοχής της ΟΠΑΠ.

Όσον αφορά στην ευρύτερη αγορά, η σχέση ανοδικών προς πτωτικών μετοχών παραμένει στο 10 προς ένα υπέρ των πρώτων, με 80 μετοχές να καταγράφουν κέρδη ίσα ή μεγαλύτερα του 5% αφού ακόμη και οι intraday επενδυτές δεν δείχνουν καμία πρόθεση να αποκομίσουν τα βραχυχρόνια κέρδη, εκτιμώντας πως ο γενικός δείκτης έχει βάλει πλώρη για τις 2.100 μονάδες.

Τάση που ασπάζονται και οι εμπλεκόμενοι στην αγορά παραγώγων με το συμβόλαιο του FTSE 20 να διατηρεί σταθερά premium, ενώ εκλείπει παντελώς ο δανεισμός με αυτούς που δανείστηκαν ΟΠΑΠ να υποφέρουν ιδιαίτερα, εξέλιξη που ενδεχομένως να δικαιολογεί και την έντονα ανοδική κίνηση του συγκεκριμένου τίτλου.

Σε ευρύτερη κλίμακα η επιτυχία της μετοχής του ΟΠΑΠ ανοίγει διάπλατα το δρόμο για το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου αυτό να προχωρήσει στην υλοποίηση του υφιστάμενου προγράμματος μετοχοποιήσεων, ενισχύοντας περαιτέρω τη ρευστότητα στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v