ΟΠΑΠ και CosmΟΤΕ στο επίκεντρο, λένε οι ΑΧΕ

Την επιτυχή μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ, αλλά και το γενικότερα θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές εντοπίζουν οι χρηματιστηριακές ως τους παράγοντες που επιτρέπουν την αισιοδοξία για τη σημερινή συνεδρίαση.

ΟΠΑΠ και CosmΟΤΕ στο επίκεντρο, λένε οι ΑΧΕ
Σε θετικές περιοχές αναμένει η EFG Eurobank Securities να κινηθεί η αγορά, δεδομένων των θετικών επιδόσεων των αμερικανικών αγορών την Παρασκευή και της επιτυχημένης δημόσιας εγγραφής του ΟΠΑΠ.

Για τους νέους συνδρομητές της CosmΟΤΕ, που ανακοινώνονται σήμερα, η EFG Securities αναμένει να διαμορφωθούν στις 158.000, ανεβάζοντας τη συνολική πελατειακή βάση σε 3,799 εκατ.

Η EFG Eurobank Securities, αναφερόμενη στο Investor day του ΟΤΕ, επισημαίνει τις εκδηλωθείσες προθέσεις της διοίκησης να μη χορηγήσει νέα ποσά στη ρουμανική επένδυση. Ακόμη η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι την εβδομάδα αυτή ο Οργανισμός θα ανακοινώσει στοιχεία για την επαναχρηματοδότηση του χρέους του.

Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, αναφέρει στο πρωινό της report η Marfin Hellenic, η μεσαία κεφαλαιοποίηση δέχθηκε μεγαλύτερες πιέσεις. Η χρηματιστηριακή αναμένει ανάλογες κινήσεις να συνεχιστούν και σήμερα, με τους επενδυτές να παίρνουν κατεύθυνση από τις ξένες αγορές.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον, επισημαίνει, αναμένεται να συγκεντρώσει η μετοχή της CosmΟΤΕ, η οποία ανακοινώνει σήμερα τους συνδρομητές του τριμήνου. Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι η θυγατρική του ΟΤΕ αναμένεται να εμφανίσει νέες καθαρές συνδέσεις της τάξης των 138.100 (1,2% σε ετήσια βάση και 2,2% από το προηγούμενο τρίμηνο).

Η CosmΟΤΕ προβλέπεται, αναφέρει η Marfin, ότι θα διατηρήσει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, παρ’ όλο που η Vodafone Panafon θα εμφανίσει για το β΄ τρίμηνο τις περισσότερες καθαρές νέες. συνδέσεις.

Πιθανή θεωρεί την ανοδική κίνηση της αγοράς η Fortius Finance, εκτίμηση την οποία αποδίδει στην επιτυχή μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ, αλλά και στο ότι οι τιμές στο εσωτερικό δεν έχουν ”περιλάβει” τις ανόδους των διαθνών αγορών.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v