Με ΟΠΑΠ και ”περιφέρεια” πάνω από τις 2.000

Εν μέσω ενίσχυσης του ρυθμού συναλλακτικής δραστηριότητας και με χαρακτηριστική την καθολική διάθεση βελτίωσης των αποτιμήσεων και εισροής νέων κεφαλαίων, η αγορά ξεκίνησε την εβδομάδα με gap opening στο 2%, επιβεβαιώνοντας προς ώρας, τις απόπειρες κατοχύρωσης των 2.000 μονάδων.

Με ένα εντυπωσιακό gap opening της τάξεως του 2% ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα σε επίπεδο γενικού δείκτη τιμών, καθώς το σύνολο των τίτλων του FTSE 20 προεξάρχοντος του ΟΠΑΠ, κινείται σε θετικό έδαφος εν μέσω ενίσχυσης και του ρυθμού συναλλακτικής δραστηριότητας με χαρακτηριστική την καθολική διάθεση βελτίωσης των αποτιμήσεων και εισροής νέων κεφαλαίων.

Ακόμη και ο ΟΤΕ ο οποίος θεωρητικά θα ήταν προβληματικός μετά τις εξαγγελίες του κ. Αντωνακόπουλου την Παρασκευή, καταγράφει κέρδη 2% και συνεπώς αυτό που προέχει πλέον και συνάμα αποτελεί στόχο για σήμερα είναι η οριστική σταθεροποίηση του δείκτη πάνω από το επίπεδο των 2.000 μονάδων.

Παράλληλα με τη σχέση ανοδικών προς πτωτικών μετοχών στο 10 προς ένα υπέρ των πρώτων η αυτονόμηση της περιφέρειας που χαρακτήρισε όλη την προηγούμενη εβδομάδα μετατρέπεται πλέον σε καθολική ανοδική κίνηση, με μονάχα κάποιες ελάχιστες αρνητικές εξαιρέσεις, όπως αυτή της Πετρόλα, η οποία πλήττεται από τη δυσμενή προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής.

Τέλος στην αγορά παραγώγων ξανανοίγει το premium στα ΣΜΕ του FTSE 20 με την πλειονότητα των θεσμικών επενδυτών να ποντάρει στην καταγραφή υψηλού έτους στην υποκείμενη αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v