Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα €9,44 η τιμή για τη δημόσια εγγραφή του ΟΠΑΠ

Στα 9,44 ευρώ ανά μετοχή ορίστηκε η τιμή για τη δημόσια εγγραφή του 24,45% του ΟΠΑΠ. Εξαιρουμένης της ζήτησης κομιστών προμετόχων, η υπερκάλυψη διαμορφώθηκε στις 6,5 φορές.

Στα €9,44  η τιμή για τη δημόσια εγγραφή του ΟΠΑΠ
Στα 9,44 ευρώ ανά μετοχή ορίστηκε η τιμή για τη δημόσια εγγραφή του 24,45% του ΟΠΑΠ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Ακης Τσοχατζόπουλος και ο υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η συνδυασμένη προσφορά (εκτός των μετοχών της ιδιωτικής τοποθέτησης στους υπαλλήλους της εταιρίας) υπερκαλύφθηκε περίπου 5 φορές στην τιμή διάθεσης, εξαιρουμένης της ζήτησης κομιστών προμετόχων που επέλεξαν το ”cash option”.

Εξαιρουμένης συνολικά της ζήτησης κομιστών προμετόχων και της αντίστοιχης κατανομής, η συνδυασμένη προσφορά (εκτός των μετοχών της ιδιωτικής τοποθέτησης στους υπαλλήλους της εταιρίας) υπερκαλύφθηκε 6,5 φορές στην τιμή διάθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι το εύρος της τιμής είχε οριστεί στα 8,50 με 9,70 ευρώ.

Ειδικότερα, η εγχώρια προσφορά χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση ιδιωτών επενδυτών, καθώς υποβλήθηκαν πάνω από 31.000 αιτήσεις. Το τμήμα της εγχώριας προσφοράς που διατέθηκε στους ιδιώτες επενδυτές υπερκαλύφθηκε πάνω από 2 φορές, ενώ το τμήμα που κατανεμήθηκε σε Ελληνες θεσμικούς υπερκαλύφθηκε 12 φορές περίπου. Συνολικά, η εγχώρια προσφορά υπερκαλύφθηκε πάνω από 4 φορές στην τιμή διάθεσης.

Η ζήτηση από διεθνείς επενδυτές ήταν επίσης ιδιαίτερα σημαντική, υπερκαλύπτοντας τη διεθνή κατανομή κατά 8 περίπου φορές στην τιμή διάθεσης.

Συνολικά, 36,5% των μετοχών της συνδυασμένης προσφοράς κατανεμήθηκαν στην εγχώρια προσφορά και 63,5% σε διεθνείς επενδυτές.

Οι μετοχές που διατέθηκαν κατά τη συνδυασμένη προσφορά αναμένεται να είναι στη διάθεση των επενδυτών προς διαπραγμάτευση την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2003.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών, το ποσό που αναμένεται να συγκεντρώσει το Δημόσιο από τη συγκεκριμένη μετοχοποίηση, διαμορφώνεται στα 736 εκατ. ευρώ, ενώ η προσφορά για τις μετοχές του ΟΠΑΠ ανήλθε σε 3,5 δισ. ευρώ, έναντι 2 δισ. ευρώ, πέρσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v