Ο... Ντάου Τζόνης και η Σοφοκλέους

Ελάχιστη σημασία δίδουν αυτή την περίοδο οι χρηματιστές στα θεμελιώδη μεγέθη και τα εκκολαπτόμενα ”deals” της Σοφοκλέους. Όσο ”κρατάνε” οι ξένες αγορές, όλα είναι καλά, όλα... ανθηρά. Αρκεί να... ”βαστάει” ο... Ντάου Τζόνης!!!

Ο... Ντάου Τζόνης και η Σοφοκλέους
Με την κραυγή... ”βάστα Ντάου Τζόνη” θα μπορούσε κάλλιστα να αποδοθεί το κλίμα που έχει συγκυριακά επικρατήσει στα χρηματιστηριακά γραφεία της Σοφοκλέους.

Ουδείς ασχολείται ιδιαιτέρως με τα θεμελιώδη μεγέθη, ουδείς και με τα ”εκκολαπτόμενα” επιχειρηματικά deals του επομένου διαστήματος. Καλώς να έλθουν όταν έλθουν.

Άλλωστε ήδη μπήκαμε στο μήνα που χαρακτηρίζεται από τα ”μπάνια” του λαού και όχι μόνον του λαού. Μπάνια κάνουν βλέπετε οι πάντες, ακόμη και οι πιο ”σημαντικοί”.

Το θέμα λοιπόν για το επόμενο διάστημα, είναι να υπάρχει ρευστότητα και αισιοδοξία, επί των οποίων στηρίζεται το εμφανιζόμενο momentum της αγοράς.

Κι έτσι οι Έλληνες χρηματιστές, οι οποίοι παρατηρούν με δικαιολογημένη χαρά τα έσοδα τους να αυξάνονται δραστικά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, ελπίζουν να μην χαλάσει το κλίμα στο εξωτερικό, δηλαδή στις Ηνωμένες Πολιτείες (για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους, αφού οι υπόλοιπες αγορές απλά ακολουθούν το... παράγγελμα της Wall Street).

Διότι στη Μέκκα του καπιταλισμού δεν καταλαβαίνουν από διακοπές και μπάνια. Εκεί έχει αρχίσει ήδη η περίοδος των αποτελεσμάτων εξαμήνου, ενώ συνεχίζεται αμείωτη και η ”ροή” μακροοικονομικών δεδομένων. Αν στη ”μητέρα όλων των αγορών” το κλίμα δεν χαλάσει, όλα θα πάνε καλά για τη ”θερινή περίοδο” της Σοφοκλέους.

Αν όμως στραβώσει το κλίμα, θα... φθινοπωριάσει πρόωρα και στο ελληνικό χρηματιστήριο.

ΥΓ: Σύμφωνα με τις πληροφορίες από χρηματιστηριακές που έχουν το χαρακτηρισμό ”ρεταλάδικα”, καθώς διαθέτουν πολλούς retail κωδικούς, οι ”μικρομεσαίοι” ιδιώτες συμμετέχουν ολοένα και περισσότερο στην κίνηση του καταστήματος της οδού Σοφοκλέους. Ομοίως, αυξημένη έχει αρχίσει να είναι και η κίνηση στα μετοχικά αμοιβαία.

Το... distribution μετοχών που είχαν αγοραστεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, από μεγάλους παίκτες της κατηγορίας ”έξυπνο χρήμα”, έχει πλέον αρχίσει, έστω και... ”δειλά-δειλά”.

Γ.Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v