ΟΤΕ, ΔΕΗ και τράπεζες αντί... ρευστοποιήσεων

ΟΤΕ, ΔΕΗ, αλλά και τραπεζικός κλάδος ”ακυρώνουν” προς το παρόν τις εκτιμήσεις για ρευστοποίηση μέρους των χθεσινών κερδών, οδηγώντας την αγορά κοντά στην... πόρτα των 2.070 μονάδων. Εμφανώς ανοδική η τάση και στην ευρύτερη αγορά.

Απόλυτα πενιχρή ήταν η ενδοσυνεδριακή προσπάθεια διόρθωσης, αφού η συσσώρευση γύρω από το χθεσινό κλείσιμο διαδέχεται πλέον η έντονα ανοδική κίνηση δείκτη και αγοράς με τον ΟΤΕ (+2%) και τη ΔΕΗ (+3%) να παραλαμβάνουν τη σκυτάλη της ανόδου από τον τραπεζικό κλάδο όπου Εμπορική και Εθνική (με κέρδη 2,5% και 1,8%, αντίστοιχα) συνδράμουν την προσπάθεια προσέγγισης των 2.070 μονάδων.

Στην ευρύτερη αγορά η τάση παραμένει εμφανώς ανοδική αν και η σχέση ανοδικών- πτωτικών παραμένει συντηρητική καταδεικνύοντας ενδεχομένως και τη διάθεση αποκόμισης βραχυχρόνιων κερδών.

Στον ίδιο βαθμό όμως με 30 μετοχές να καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 5%, ενώ στον αντίποδα μόλις 2 μετοχές καταγράφουν απώλειες στο ίδιο ποσοστό, καθίσταται εξίσου προφανής η διστακτικότητα των πωλητών οι οποίοι με το να μην εμφανίζονται επιθετικά ”βοηθούν” και αυτοί στην αναρρίχηση δείκτη και αγοράς.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει επίσης στην περιρρέουσα διεθνή τάση η οποία παραμένει ανοδική- έστω και μετριοπαθώς προς το παρόν, ενώ ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει και η νέα αποκλιμάκωση των τιμών των ομολόγων, εξέλιξη που αντικατοπτρίζει ενδεχομένως τη διάθεση μετακύλισης ρευστότητας προς τη χρηματιστηριακή αγορά.

Από πλευράς ΧΠΑ καμία εμφάνιση πωλητών ακόμη σε επιμέρους μετοχές ή ΣΜΕ του FT-20, ενώ τέλος θα πρέπει να αναμένουμε και τη μεταβίβαση της εναπομένουσας συμμετοχής του δημοσίου στην ΕΧΑΕ στις 7 τράπεζες που, μέσα στην ημέρα, αποκτούν τη συμμετοχή του δημοσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v