Εικόνα... ”ελατηρίου” στη Σοφοκλέους

Τάσεις συσσώρευσης επικρατούν στη Σοφοκλέους, καθώς η αγορά φαίνεται να ”μαζεύει δυνάμεις” πριν τη δοκιμή ανόδου προς τις 2.100 μονάδες. Αισιοδοξία αντλείται εξάλλου από την σχεδόν ανύπαρκτη τάση αποκόμισης κερδών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Όπως και στο εξωτερικό, έτσι και στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά επικρατούν τάσεις συσσώρευσης σήμερα στο άνοιγμα με το συντελεστή στην ευρύτερη αγορά να παραμένει ωστόσο (έστω και μετριοπαθώς) ανοδικός- ενδεικτικό της προδιάθεσης ανόδου που υπάρχει, χωρίς να αποκλείεται να έχουμε να κάνουμε και με μια ”ουρά” από χθες.

Ο τζίρος των 40 εκατ. ευρώ αντικατοπτρίζει πλήρως την εκτίμηση αυτή καθώς ακόμη και στους τίτλους του FTSE 20, όπου θεωρητικά θα έπρεπε να βλέπαμε σήμερα κάποια τάση αποκόμισης κερδών, μέχρι στιγμής τέτοιες είναι εξαιρετικά περιορισμένης εμβέλειας με μάλλον διστακτικούς τους όποιους πωλητές. Βέβαια δεν μπορεί να γίνει λόγος για δανεισμό τίτλων και σορτάρισμα.

Ίσως θα ήταν χρησιμότερο να ασπαστούμε τη θεωρία που θέλει την αγορά να επιχειρεί άμεσα μια κίνηση προς τις 2100 μονάδες, με μονάχα κάποιες ενδοσυνεδριακές διορθώσεις στην πορεία αφού ουσιαστικά και με το διεθνές κλίμα να είναι θετικό, οι σχέσεις απόδοσης- ρίσκου είναι σαφώς υπέρ της απόδοσης, για όσους θέλουν να διατηρήσουν ή και να ενισχύσουν ακόμη θέσεις στην υποκείμενη αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v