Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

Τις εκτιμήσεις του Ecofin για την ανάπτυξη της ευρωοικονομίας, τα σχέδια της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ακρίβειας, τις επισημάνσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για τους μισθούς και την παραγωγικότητα, τη συνεχιζόμενη άνοδο στη Σοφοκλέους, σχολιάζουν στα πρωτοσέλιδά τους οι οικονομικές εφημερίδες της Τετάρτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης
Με τις εκτιμήσεις του Ecofin για το ρυθμό ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας ασχολούνται στα πρωτοσέλιδά τους οι οικονομικές εφημερίδες της Τετάρτης.

Ecofin: Κάθε Ecofin και λιγότερο, είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”, νέα έκπτωση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη από το Ecofin, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα η ”Ναυτεμπορική”, τώρα αισιοδοξούν και με ανάπτυξη 0,75% σχολιάζει η ”Ελευθεροτυπία”, το Ecofin προσγείωσε την ανάπτυξη, είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής”.

Ακρίβεια: Τρέχουν τώρα πίσω από την ακρίβεια, σχολιάζει χαρακτηριστικά η εφημερίδα ”τα Νέα”, αγώνας δρόμου για πληθωρισμό και τιμές, είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής”, για αντιπληθωριστικό πάγωμα στα τιμολόγια κάνει λόγο η ”Ελευθεροτυπία”, έλεγχοι και… video wall κατά της ακρίβειας, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”το Βήμα”, σύσκεψη στο Μαξίμου για τις τιμές, σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο για πληθωριστικές απειλές, σχολιάζει η ”Εξπρές”, σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά για τον έλεγχο των τιμών, αναφέρει στην πρώτη σελίδα η ”Ημερησία”, μέτωπο κατά της κερδοσκοπίας ανοίγει τώρα η κυβέρνηση, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Χρηματιστήριο”.

Γκαργκάνας: Αυξήθηκε 4% το ΑΕΠ το πρώτο εξάμηνο του 2003, δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γκαργκάνας σύμφωνα με τον τίτλο της ”Ημερησίας”, άνοδο της παραγωγικότητας συνέστησε ο κ. Ν. Γκαργκάνας και σύνδεσή της με τις αυξήσεις των μισθών, είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”, να συμβαδίζουν ο μισθοί με την παραγωγικότητα, τόνισε ο κ. Γκαργκάνας σύμφωνα με την ”Ναυτεμπορική”, αυξήσεις στο ύψος της παραγωγικότητας, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”το Βήμα”, για συγκράτηση αυξήσεων στους μισθούς για να πέσουν οι τιμές, κάνει λόγο στην πρώτη σελίδα η εφημερίδα ”τα Νέα”, ανησυχεί για πληθωρισμό και κόστος εργασίας ο κ. Γκαργκάνας, σύμφωνα με το ”Κέρδος”.

Σοφοκλέους: Η αγορά καλπάζει πολλά P/E όμως εκτροχιάστηκαν, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Κέρδος”, για κυκλική άνοδο και πολλά χαμόγελα κάνει λόγο το ”Χρηματιστήριο”, μόνο το ΧΑ με +1,77% επέπλευσε στην Ευρώπη, σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, συνεχίζει το ανοδικό ράλι η Σοφοκλέους, σύμφωνα με την ”Εξπρές”, για ρεκόρ έτους στη Σοφοκλέους κάνουν λόγο ”τα Νέα”.

Εφορία: Παράταση έως 23/7 για τη συνάφεια, είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”, μια εβδομάδα ακόμη για την εξαετία, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα η ”Ναυτεμπορική”, για τρίτη παράταση προθεσμίας για τις ανεξέλεγκτες της εξαετίας κάνει λόγο ”το Βήμα”, παράταση άλλης μιας εβδομάδας για τους επαγγελματίες, είναι ο τίτλος της ”Ελευθεροτυπίας”, παράταση για το κλείσιμο των βιβλίων της εξαετίας, είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής”, έως τις 23/7 δηλώσεις εξαετίας, αναφέρουν ”τα Νέα”.

Q-Telecom: Στις 266.000 οι συνδρομητές στο εξάμηνο του 2003, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, η Q-Telecom αύξησε την πελατειακή της βάση, σχολιάζει στην πρώτη σελίδα το ”Χρηματιστήριο”, περί τους 267.000 συνδρομητές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε η Q-Telecom, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”.

ΟΤΕ: Σήμερα η απόφαση για το νέο δάνειο 5ετούς διάρκειας, είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”.

Θωμαδάκης: Ο κ. Θωμαδάκης άδειασε τον κ. Σημίτη στη Βουλή, είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”.

Τρισέ: Για πράσινο φως στην υποψηφιότητα Τρισέ κάνει λόγο η ”Καθημερινή”, παμψηφεί υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Τρισέ για την ηγεσία της ΕΚΤ, είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”το Βήμα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v