”Διόρθωση”- ΧΑδι !

Προς το τέλος φαίνεται ότι βαίνει η όποια διόρθωση στην ελληνική αγορά- τάση που και σήμερα είναι ήπια. Παρούσες και σήμερα οι έντονες ανοδικές κινήσεις επιμέρους τίτλων. Ζητούμενο η ενίσχυση του τζίρου σε περίπτωση ανοδικής κίνησης και μείωσής του σε περίπτωση διόρθωσης προς το κλείσιμο.

Απόλυτη είναι η τάση εξισορρόπησης σε δείκτη και αγορά, καθώς φαίνεται να αποπερατώνεται η διόρθωση η οποία και σήμερα είναι ήπια.

Για πολλοστή ημέρα στα χαμηλά παρατηρούνται επανατοποθετήσεις κεφαλαίων, χωρίς προς το παρόν να έχει επιτευχθεί η πλήρης διάχυσή τους στο εύρος της αγοράς, εξέλιξη που φέρνει σε ισορροπία τις πτωτικές και ανοδικές μετοχές και το δείκτη να κινείται περιστροφικά γύρω από το χθεσινό κλείσιμο.

Ωστόσο και σήμερα δεν λείπουν οι έντονες ανοδικές κινήσεις επιμέρους τίτλων, με την Τράπεζα της Ελλάδος να διασπά ανοδικά το επίπεδο των 100 ευρώ, εν μέσω αναθέρμανσης του σεναρίου που φέρει την μετοχή να οδεύει προς de-listing σε τιμή πέριξ των 120 ευρώ ανά τεμάχιο, ενώ ιδιαίτερης προσοχής χρήζει και ο αυξημένος τζίρος των 127 εκατ. ευρώ εκ των οποίων όμως τα 60 εκατ. πραγματοποιήθηκαν στην πρώτη ώρα των συναλλαγών, οπότε και ξεκίνησε η πτωτική κίνηση.

Θεωρητικά λοιπόν επιθυμούμε να δούμε περαιτέρω ενίσχυση του τζίρου σε μια ενδεχόμενη νέα ανοδική κίνηση που θα φέρει το δείκτη να επαναπροσεγγίζει τις 2.100 μονάδες ή- σε αντίθετη περίπτωση- ευελπιστούμε σε περαιτέρω επιβράδυνση της συναλλακτικής δραστηριότητας, σε περίπτωση διόρθωσης προς το κλείσιμο.

Τέλος, όσον αφορά στο ΧΠΑ, πλήρως ουδέτερη η τάση με μια δειλή εμφάνιση πωλητών, η οποία σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθή ως προαναγγέλουσα σημαντική διόρθωση της υποκείμενη αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v