ΑΧΕ: Η συσσώρευση πιθανότερη από τη διόρθωση

Περιορισμένη εκτιμούν την πιθανότητα υποχώρησης της ελληνικής αγοράς οι ΑΧΕ, καθώς επισημαίνουν ως θετικό το συνολικότερο κλίμα. Ωστόσο, αναφέρουν, η πιθανότητα μιας συσσώρευσης της αγοράς στα τρέχοντα επίπεδα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

ΑΧΕ: Η συσσώρευση πιθανότερη από τη διόρθωση
Περιορισμένη εκτιμά την πιθανότητα υποχώρησης της ελληνικής αγοράς η Marfin Hellenic, παρά το πρόσφατο ράλι και ενώ οι ξένες αγορές παραμένουν ως η κυριότερη εξωτερική επιρροή.

Η χρηματιστηριακή επικαλείται δηλώσεις κυβερνητικού επισήμου, σύμφωνα με τις οποίες η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ για το 2003 θα είναι κατώτερες του 4%. Εξάλλου για το εξάμηνο της Πειραιώς η Marfin εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζας θα διαμορφωθούν στα 45 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 4,8% έναντι του περσινού β΄ τριμήνου.

Εναρμονισμένη με τις προβλέψεις της κρίνει τις νέες συνδέσεις της

Q-Telecom η Marfin. Παραμένοντας στον ίδιο κλάδο, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι πιθανόν να προσελκύσει η μετοχή της Panafon Vodafone, καθώς η αύξηση των συνδέσεων των CosmΟΤΕ και Q-Telecom στο β΄ τρίμηνο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάλογη εεξέλιξη και σε ό,τι αφορά την εταιρία.

Ως περιορισμένο επισημαίνει το ενδεχόμενο υποχώρησης και η EFG Eurobank Securities, καθώς το κλίμα παραμένει θετικό. Για σήμερα αναμένεται ”μικτή” συνεδρίαση, με πιθανή τη συσσώρευση δυνάμεων του Γ.Δ. στα τρέχοντα επίπεδα.

Κίνηση του Δείκτη γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά για σήμερα η Fortius Finance, ενώ αναφορικά με το πρόσημο αναφέρει ότι αυτό θα είναι θέμα της συμπεριφοράς των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v